New Profesional Consult 930 x 122

ionica

„MĂCELĂRIREA” URBANĂ A PITEȘTIULUI, LA FINAL

Cel mai mare și mai dezastruos proiect derulat în Piteşti în ultimii 26 de ani cu fonduri europene și sub „înțeleapta” conducere a tandemului Tudor Pendiuc – Cornel Ionică a fost, în sfârșit, finalizat. A avut loc recepţia lucrărilor.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Este vorba despre așa-zisul proiect de regenerare urbană, care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare și care a stârnit, pe bună dreptate, o uriașă indignare în rândul piteștenilor în special din cauza distrugerii sălbatice de spaţii verzi și parcuri, a tăierii de arbori, a montării de pavele și a betonului turnat cu nemiluita. Un exemplu este transformarea de groază de care a avut parte micul parc de peste drum de Colegiul „I.C. Brătianu”: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/somn-usor-pitesti-galerie-foto/.

Valoarea proiectului s-a ridicat la nu mai puțin de 1.000 de miliarde de lei vechi (ca o comparaţie, pasajul rutier de la Podul Viilor a costat 500 de miliarde de lei vechi).

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Dincolo de distrugerile pe care le-a provocat, proiectul inițiat de tandemul „beton” Pendiuc – Ionică a constat, totuși, și în reabilitarea de străzi, alei și trotuare și în amenajarea de parcări şi piste pentru bicicliști. Cu această ocazie, în Pitești a apărut pista pentru bicicliști care nu duce nicăieri: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/pista-pentru-biciclisti-care-nu-duce-nicaieri/.

În plus, a fost reabilitat iluminatul public şi montate bănci pentru odihnă (care, însă, de râsul curcilor, nu au spătare!).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • sssd spune:

    500 de milioane de lei vechi??

  • nelu spune:

    voi sunteti numai cu critici.
    vedeti Sibiul ca numai pavele au in oras si in parcuri
    Nu vedeti ca sa plantat si pomi
    in loc sa avem un oras frumos si aratos voi aduceti numai critici……

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90