New Profesional Consult 930 x 122

gratis

METROUL GRATUIT, EXTINS ÎN TOT ARGEȘUL?

Metroul gratuit, extins în tot Argeșul? Decizia Consiliului Local Pitești de a le acorda gratuitate piteştenilor cu dizabilități grave pentru transportul cu metroul a stârnit un ecou puternic la nivel naţional.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Multe instituţii de presă au luat peste picior hotărârea administraţiei locale, pe motiv că în Piteşti nu există metrou.

Autorităţile locale din Piteşti nu au făcut, însă, decât să respecte legea 448 din anul 2006, care prevede că persoanele cu dizabilităţi grave din toată ţara pot beneficia de transport gratuit cu metroul, iar consiliile locale decontează sumele.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

În acest context, filiala Argeș a Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic din România salută decizia Consiliului Local Piteşti.

Asociația informează că există nu puțini piteşteni cu probleme grave de sănătate care fac tratament în Bucureşti şi care circulă des cu metroul. Prin urmare, precizează asociația, decontarea călătoriilor este mai mult decât binevenită. În plus, asociația spune că și celelalte consilii locale din județul Argeș ar trebui să ia aceeași măsură.

„Deşi la prima vedere pare o aberaţie, această facilitate este prevăzută de lege. Măsura este foarte bună şi ar trebui luată în seamă şi de celelalte localităţi ale judeţului Argeş.”, afirmă conducerea asociaţiei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3