930 x122 grota rece

caini

MII DE MAIDANEZI DIN PITEŞTI, ADOPTAŢI DE NEMȚI

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului gestionează problema câinilor fără stăpân din municipiul Piteşti.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Conform unei situaţii centralizate emisă recent de acest Serviciu, din data de 11 noiembrie 2013 (atunci când a început activitatea de colectare a câinilor vagabonzi) şi până în prezent de pe străzile Piteștiului au fost capturaţi, cu ajutorul unei firme, 3.459 de maidanezi.

Împreună cu maidanezii de pe străzile din orașul Ştefăneşti și din comunele Albota şi Bascov se ajunge la un total de aproape 3.900 de animale, dintre acestea 3.648 fiind adoptate de fundaţia „Ute Langenkamp-Iubiţi Maidanezii” din Germania, care îşi desfăşoară activitatea la biobaza de la Smeura, într-o comună apropiată de Piteşti. Cei mai mulţi câini adoptaţi au fost „exportaţi” apoi în Germania. Persoanele fizice au adoptat doar 202 câini. Niciun animal nu a fost eutanasiat, dar 49 de patrupede au murit din cauze naturale. 1.384 de maidanezi au fost sterilizaţi, dintre care 1.203 sunt câini colectaţi din Piteşti.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90