New Profesional Consult 930 x 122

dezbatere

UN NOU DRUM CERUT ÎN MIOVENI – ȘEDINȚĂ IMPORTANTĂ

Joi, 7 aprilie, de la ora 15, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc a doua şedinţă publică pentru dezbaterea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului Mioveni.

Citiți și: Ziua Națională, marcată la Mioveni!

Cetăţenii interesaţi de strategia administraţiei locale în privinţa evoluţiei infrastructurii rutiere și a reducerii nivelului de poluare etc. pot participa la această dezbatere.

Planul de Mobilitate Urbană constituie o parte componentă a Planului Urbanistic General al unei localităţi. Existenţa acestui document strategic condiţionează finanţarea proiectelor care vizează îmbunătăţirea mobilităţii la nivel urban prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axele prioritare 3.2. şi 4.1 „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”.

Citiți și: Pitești. Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală

În Mioveni elaborarea planului a început pe 4 august 2014, cu analizarea tuturor planurilor şi strategiilor pe care le are Primăria în domeniul infrastructurii şi transportului în oraș. Prima consultare publică privind elaborarea acestui plan s-a desfășurat tot la Centrul Cultural Mioveni pe 17 septembrie 2015. Lipsa pistelor pentru biciclişti, traficul auto aglomerat pe principalele artere de circulație ale orașului şi necesitatea construirii unei centuri ocolitoare pentru transportul de marfă au fost principalele probleme identificate la prima dezbatere.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90