- Publicat de: ePitești
- 16-01-2018, ora 17:38
- Administrativ
MIOVENI, PROIECT EUROPEAN
Ieri a avut loc prima activitate din proiectul “WISE – While innovating and strengthening Europe” (Inovând şi consolidând Europa), care se va implementa printr-un parteneriat extins între 16 ţări europene.
Citiți și: Argeș. Orașul surpriză plasat pe locul 2 în topul profiturilor din România!Cele 16 sunt Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia, Republica Cehă şi România, reprezentată de oraşul Mioveni.
În cadrul acestei prime activităţi s-a desfășurat webinarul online de coordonare a proiectului: reprezentanţii de proiect din toate ţările partenere și-au prezentat oraşul și activităţile de promovare a valorilor europene întreprinse de echipele lor de implementare.
Citiți și: S-a încheiat o eră în orașul DaciaProiectul este finanțat prin programul „Europa pentru cetățeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anului 2019.
Scopul se concentrează pe promovarea angajamentului democratic și cetățenia activă în construirea politicilor locale și ale Uniunii Europene. Obiectivele sunt următoarele:
-să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei
-să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel european
-să crească conștientizarea asupra memoriei, valorilor comune, a istoriei și a scopului Uniunii de a promova pacea și bunăstarea cetățenilor prin stimularea dezbaterilor și a reflecției și dezvoltarea de rețele
-să încurajeze participarea civică și democratică la nivelul Uniunii, prin dezvoltarea înțelegerii cetățenilor în ceea ce privește procesul de realizare a politicilor și promovarea angajamentului civic și intercultural, precum și voluntariatul la nivelul Uniunii Europene
-înțelegerea și dezbateri asupra euroscepticismului
-combaterea stigmatizării imigranților, dezvoltarea dialogului intercultural și înțelegerea reciprocă.
Principalele activități care se vor desfășura în cadrul proiectului:
-întâlniri online cu toți partenerii
-evenimente internaționale
-activități locale (workshopuri, întâlniri cu școlile) pentru a dezvolta conștientizarea istoriei UE (tratate, scopuri și principii, instituții și politici)
-activități de diseminare și vizibilitate a proiectului
-activități de monitorizare și evaluare.
Informaţii suplimentare legate de acest proiect se pot obține AICI.