New Profesional Consult 930 x 122

gazzo

MIOVENIUL, REPREZENTAT ÎN ITALIA

Mioveniul, reprezentat în Italia. În perioada 5-9 octombrie 2017, o delegație formată din 6 reprezentanţi ai orașului Mioveni a participat în Gazzo (Italia) la activitățile proiectului „Solid Europa – solidaritatea femeilor în Europa”.

Citiți și: DARTS: CONCURS DE SUCCES ÎN MIOVENI

Proiectul, câștigat în cadrul programului ”Europa pentru cetățeni” (axa 2, măsura ”Înfrățiri între orașe”), este realizat prin parteneriatul a 5 țări. Lideri de proiect sunt comuna Gazzo și provincia Padova din Italia, iar parteneri, orașul Mioveni, orașul Agios (Grecia) orașul Bacsalmas (Ungaria) și asociația UBBSALA din orașul Varna (Bulgaria).

Citiți și: CONCERT EXTRAORDINAR. INTRAREA, LIBERĂ

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

1.Prezentarea şi discutarea cu partenerii şi cu populaţia a strategiei Comisiei Uniunii Europene pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi și a Raportulului referitor la egalitatea pe 2015.

2.Lansarea unei dezbateri cu alți parteneri ai Uniunii Europene și un schimb de experienţă cu privire la egalitatea din punct de vedere social, cultural şi educaţional.

3.Implicarea în dezbaterea despre solidaritate a minorităţilor, grupurilor dezavantajate, voluntarilor, fundațiilor, ONG-urilor şi asociaţiilor de caritate.

4.Analiza politicilor de egalitate a partenerilor şi implicarea ţărilor de origine ale femeilor străine şi imigrante.

5.Consolidarea reţelei de birouri intercomunale de femei, inclusiv cu partenerii proiectului.

6.Semnarea unui acord de înfrăţire cu unul dintre partenerii proiectului.

În prima zi a avut loc primirea oficială a invitaților, cu interpretarea imnurilor celor 5 țări europene. Au luat cuvântul Ornella Leonardi – primar al comunei Gazzo, Alice Bulgarello – consilier regional al provinciei Padova, Alessandra Tormene – președinte al Biroului Politici Comunitare din provincia Padova, primari, consilieri locali, responsabilii de proiect din fiecare țară și cetățeni ai localității. Cea mai importantă personalitate prezentă: Elisabetta Gardini – parlamentar european.

La Prefectura Padova, în cea de a doua zi, s-a desfășurat conferința de lansare a proiectului. Au participat oficialități locale și regionale. Fiecare delegație și-a prezentat în format power-point orașul de unde venea, obiectivele importante ale acestuia și acțiunile și măsurile de la nivel local în ceea ce privește susținerea femeilor și a grupurilor dezavantajate.

În cea de a treia zi a avut loc o vizită oficială în împrejurimile localității, iar ultima zi a fost dedicată Târgului anual al fermierilor. Seara a fost organizată întâlnirea de bun rămas, însoțită de festivitatea de premiere a celor mai destoinici fermieri din localitate.

New Profesional Consult-555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066