930×122 CAPRA 5

mioveni

MIOVENIUL, REPREZENTAT LA ROMA

Mioveniul, reprezentat la Roma. Mioveniul este singurul oraş din ţara noastră care participă la proiectul „Inovând şi consolidând Europa”.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Este un proiect derulat printr-un parteneriat extins între 16 ţări europene: România, Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia şi Republica Cehă.

Pe 15 ianuarie 2018 a avut loc prima activitate – webinarul online de prezentare a oraşelor participante şi a activităţilor de promovare a valorilor europene întreprinse de fiecare echipă în parte.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Cea de a doua activitate se va desfășura în Roma, în perioada 19-21martie 2018, și va reprezenta un eveniment internațional pentru lansarea la nivel european a proiectului.

Totodată, se va celebra și cea de a 61-a aniversare a Tratatului de la Roma.

Reprezentanți ai echipei de implementare din fiecare țară se vor întâlni pentru a discuta și dezbate teme precum: traseul istoric și amintirea momentelor cheie ale întemeierii Uniunii Europene, Uniunea Europeană de astăzi – provocări și subiecte de actualitate, rolul societății civile în conturarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai apropiatede  cetățeni, instrumente și metode de promovare a dezbaterii civice pe parcursul acțiunilor locale ulterioare și alegerile europene din 2019.

O delegație din Mioveni se va afla în această perioadă în Roma, pentru a face schimb de experiență și bune practici cu reprezentanții celorlalte echipe din țările partenere.

Delegația este formată din Iuliana Iordache – managerul de proiect, Sorana Bratu – responsabil cu vizibilitatea proiectului, Nela Bărbuță – responsabil achiziții și Dănuț Proca – responsabil cu organizarea activităților.

Proiectul este finanţat prin programul „Europa pentru cetăţeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anului 2019. (Sursă foto: Mihail Oprescu)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3