EcoMoto 930×122

atom

NOU ÎN MIOVENI! CE VEZI DE AZI LA INTRAREA ÎN ORAȘ

Un simbol reprezentând un atom a fost montat astăzi la intrarea în Mioveni dinspre Pitești, în zona blocurilor S1-S3. Atomul este un simbol pentru Institutul de Cercetări Nucleare din oraş. În curând, şi un simbol al roţii crenelate va fi montat tot în zona respectivă.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Atomul și roata sunt simboluri ale Mioveniului, simboluri care fac parte din stema oraşului alături de spicul de grâu-ramură de stejar şi leul de aur încoronat.

Stema oraşului Mioveni se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, scartelat. Roata crenelată semnifică industria constructoare de maşini din zonă – Uzina Dacia, înfiinţată în anul 1966. Atomul simbolizează Institutul de Cercetări Nucleare, înfiinţat în anul 1971. Spicul de grâu şi ramura de stejar reprezintă agricultura şi bogăţia silvică a zonei. Leul este parte componentă din blazonul familiei Golescu, iar coroana murală cu trei turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rang de oraş.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90