EcoMoto 930×122

sdm office group

O firmă de „curte” din Moşoaia are contracte de sute de mii de euro cu CJ Argeş

O firmă de „curte” din Moşoaia are contracte de sute de mii de euro cu CJ Argeş şi instituţiile subordonate acesteia. Firma respectivă, SDM Office Group, are sediul în comuna Moşoaia, sat Smeura, strada Gazului nr. 54.

Citiți și: SCANDALUL FRANZELELOR DE 1.193 DE LEI BUCATA. CE SPUNE CONDUCEREA GRĂDINIȚEI

SDM Office Group este o „cunoştinţă” mai veche a marilor bugetari, nicidecum o firmă nou înfiinţată care a rupt gura târgului. Dimpotrivă, firma a mers la o turaţie constantă ani la rând, alimentându-se din contractele cu Primăria Piteşti, în mandatul de primar al lui Cornel Ionică.

ePiteşti a prezentat pe larg cum, printr-o „coincidenţă” prea mare, SDM Office Group obţinea contracte pe bandă rulantă cu Primăria Piteşti şi instituţiile subordonate acesteia.

Citiți și: INSTITUTII SUBORDONATE PRIMĂRIEI PITEȘTI, CONTRACTE SUSPECTE PE BANI PUBLICI

După alegerea lui Cristian Gentea ca primar, firma SDM Office – surpriză, a încetat să mai obţină contracte cu administraţia publică locală.

AFACEREA AVANSEAZĂ LA UN NIVEL ŞI MAI ÎNALT

Acest fapt nu a însemnat sfârşitul pentru firma cu pricina. Se pare că patronii şi-au consolidat relaţii cu mai marii judeţului, iar acum SDM Office Group are în derulare şi finalizate sute de contracte cu CJ Argeş şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Argeş.

Doar de la începutul anului, SDM Office Group a încheiat sute de licitaţii, cele mai multe cu Consiliul Judeţean Argeş, Spitalul de Psihiatrie din Vedea care aparţine de CJ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Evidenţa Persoanelor, DGASPC Argeş, Spitalul Leordeni, Muzeul Judeţean ş.a.m.d.

Practic, nu a fost „ratată” nicio instituţie aflată în legătură directă cu CJ Argeş.

Ca o precizare interesantă, anul aceasta, firma a iniţiat mai multe proceduri de achiziţii directe cu Primăria Piteşti (prin CL Piteşti), însă toate ofertele au fost refuzate.

Deşi firma are ca profil comercializarea produselor de birotică şi papetărie, având chiar şi o librărie binecunoscută pe strada Teilor din Piteşti, trebuie spus că în cadrul licitaţiilor încheiate se regăsesc şi o mulţime de produse care nu prea fac obiectivul activităţii, cum ar fi: produse de curăţenie, dezinfectanţi, PC-uri, antiviruşi, monitoare, chiar şi… mobilă.

Este curios cum o singură firmă reuşeşte să obţină contracte pe bandă rulantă cu instituţiile menţionate, pe o paletă diversificată de produse.

CONTRACTE DE SUTE DE MII DE EURO, ÎN TOTAL

Licitaţiile, cum spuneam, nu atrag atenţia prin sumele pe achiziţie, ci prin numărul lor: peste 400 de la începutul anului! Puse cap la cap şi adunate, ies la socoteală zeci, sute de mii de euro.

Exemple de achiziţii directe, recente, efectuate de către CJ Argeş: scaun de birou ergonomic (2.760 lei – 6 buc.), telefoane fixe (aproximativ 100 de lei bucata), un suport TV în valoarea de peste 2.500 de lei şi o… cafetieră de 420 de lei.

CINE CONDUCE SDM OFFICE

Potrivit celor mai recente date publicate pe site-ul listafirme.ro, SDM Office Group îi are ca administratori pe Paraschiv Constantin (45%) şi Stanciulescu Daniel Marius (45%).

Lor li se adaugă, ca asociat, Stănciulescu Amalia Irena, cu o cotă de 10%.

Firma are o cifră de afaceri de 2.888.956 lei, 288.163 lei profit net şi 387.598 lei datorii.

(Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3