NOR CURIER 930X122

centrul cultural

OFICIAL – PRIMĂRIA SE SPALĂ PE MÂINI: CONCERTELE, ”ORGANIZATE DE CENTRUL CULTURAL”

Oficial – Primăria se spală pe mâini: Concertele, ”organizate de Centrul Cultural”.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

După cum v-am informat săptămâna trecută, Centrul Cultural Pitești, instituție subordonată și finanțată de Primărie, ne-a comunicat, în urma unei cereri scrise pe care am formulat-o în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, faptul că suma plătită de municipalitate pentru concertele susținute de Irina Rimes, Andra și Ella Bella cu ocazia Simfoniei Lalelelor 2018 ”este confidențială” (subiectul, pe larg, AICI).

O astfel de cerere am înaintat nu numai Centrului Cultural Pitești, ci și Primăriei, în aceeași zi, mai precis pe 3 mai 2018 (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Răspunsul oficial din partea Primăriei Pitești l-am primit astăzi, pe adresa de e-mail a redacției.

În răspuns ni se transmite, printre altele:Concertele respective au fost organizate de Centrul Cultural Pitești.”, ”Contractele încheiate conțin clauze de confidențialitate (…)” și ”Sumele utilizate s-au încadrat în bugetul aprobat de Consiliul Local al municipiului Pitești.” (click pe imagine pentru mărire):

Reprezentanții Primăriei Pitești refuză, din nou, să facă publice sumele plătite pentru spectacolele respective. Se spală pe mâini precizând că altă instituție a organizat concertele (Centrul Cultural, care, repetăm, este o instituție subordonată și finanțată de Primărie) sau invocă anumite clauze contractuale, de confidențialitate, pe care, în mod normal, dacă nu ar avea nimic de ascuns, municipalitatea nu le-ar fi acceptat.

Intuind răspunsurile pe care Centrul Cultural și Primăria urmau să le dea, ePitesti a formulat cererea în baza legii 544/2001 pentru a afla suma TOTALĂ care s-a plătit pentru concerte, iar NU suma care i s-ar fi plătit fiecarui artist în parte, tocmai pentru a nu le da posiblitatea să răspundă astfel!

În atare condiții, Primăria și Centrul Cultural Pitești se folosesc de o clauză pusă intenționat în contractul încheiat și o înaintează abuziv către oricine vrea să afle care sunt exact sumele plătite.

Întrebările sunt simple: De ce nu se fac publice respectivele sume plătite? Ce se ascunde, de fapt? Unde se duc diferențele de sume plătite din banii publici?

În perioada imediat următoare, ePitești.ro va face publice, cu documente oficiale, doveditoare, ceea ce Primăria refuză să prezinte: sumele plătite pentru concertele care au fost susținute în Pitești începând din luna august a anului 2017 și până în prezent. Va urma. 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3