New Profesional Consult 930 x 122

autobuze electrice

PE CE LINII VOR CIRCULA PRIMELE AUTOBUZE ELECTRICE DIN PITEȘTI

Viitoarele noi autobuze electrice ale societății Publitrans, primele de acest fel din Pitești, vor circula pe liniile 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B, “urmând ca, într-o altă etapă, să fie înlocuite și autobuzele de pe alte linii de transport”, anunță Primăria.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

“Procedura de achiziție a celor 40 de autobuze electrice și a stațiilor de încărcare se derulează de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de lider de proiect. (…)

Proiectul este implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020”, informează sursa citată.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție de către firmele interesate să livreze cele 40 de autobuze se află în prezent în evaluare tehnică la minister.

Amintim că depuseseră oferte Bozankaya Otomotiv din Turcia (care livrează autobuze marca turcă Sileo), New Kopel Car Import din Israel (care livrează autobuze chinezești Byd), Anadolu Automobil Rom (firmă româno-turcă, importator ISUZU), Solaris Bus and Coach din Polonia (care livrează autobuze poloneze Solaris) şi Xiamen Golden Dragon Bus din China (care livrează autobuze chinezești Golden Dragon).

Autobuzele, care vor avea fiecare câte 12 metri lungime, vor fi cumpărate cu bani europeni, contribuția municipalității piteștene fiind de doar 2%. Valoarea investiției, conform Primăriei Pitești, se ridică la 134.000.000 de lei, contractul de finanțare fiind semnat în luna septembrie a anului trecut.

Primăria nu suflă, însă, o vorbă despre condițiile de climatizare pe care le vor oferi viitoarele noi autobuze electrice. Actualmente, vară de vară, în perioadele călduroase, în autobuzele Publitrans (Solaris, fabricate în Polonia) este saună, cu o temperatură în medie de 34 de grade Celsius! (AICI, subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90