Donaris 930 x 122

autobuze

(VIDEO) UPDATE: COȘMARUL CĂLĂTORILOR PUBLITRANS. PITEȘTENII FAC SAUNĂ ÎN AUTOBUZE

UPDATE: ”Deşi din articol nu reiese faptul că instalaţiile de climatizare nu au fost puse în funcţiune, precizăm că în prezent avem echipe de control pentru verificarea acestora şi în urma verificărilor s-a constatat că instalaţiile funcţionează.

Citiți și: Anunț important de la societatea Publitrans

Menţionăm că autobuzele sunt dotate cu instalaţii de climatizare, şi nu de aer condiţionat, fiind setate pe cea mai mică temperatură, iar din restricţii tehnice nu este posibilă o temperatură şi mai mică.

Totodată, vă precizăm că temperatura din interiorul mijlocului de transport este influenţată de volumul aerului dislocat la urcarea şi coborârea călătorilor, astfel la temperaturi foarte ridicate şi având în vedere o distanţă între staţii de numai 600 de metri, nu este posibilă menţinerea unei diferenţe mari de temperatură între interior şi exterior”, ne precizează societatea de transport a municipalității piteștene. Traducem, caustic, mesajul Publitransului în felul următor: „Piteșteni, să aveți saună plăcută în continuare!”. 

Citiți și: Anunţ: Publitrans angajează

Am fost ieri, 26 iunie 2019, la orele prânzului, în autobuze de pe două linii de transport în comun din Pitești: 7 (Gheorghe Doja – Centru – Alprom) și 2 (Bascov – Centru – Arpechim). Deși dotate cu sistem de aer condiționat, autobuzele (Solaris) în care am urcat erau adevărate cuptoare pe roți pentru călători.

Folosindu-ne de un termometru cu infraroșu, am aflat temperatura din autobuze: o medie de 34 de grade, cu o minimă de circa 32 de grade în fața aparatului de aer condiționat și cu o maximă sufocantă de 36 de grade. De ce nu face față aerul condiționat?

”Nu putem să fim și noi civilizați, să beneficiem de tehnica asta nouă… Nu… Las-o așa!”, reclamă, la un moment dat, un călător.

Ce se va întâmpla în lunile iulie sau august, când temperaturile exterioare vor crește și mai mult decât în iunie? Ce explicații dă directorul general al Publitransului, Manuel Rotaru? De fapt, întrebarea corectă este de ce Publitrans își bate joc de piteșteni, având în vedere că problema este veche și nimeni nu vrea să o rezolve?

Am semnalat și acum un an că în autobuzele societății de transport a municipalității piteștene este „saună” (detalii, AICI). La momentul respectiv, Rotaru recunoștea că este ”foarte cald” în autobuzele MAZ. Noi am demostrat că este foarte cald și în autobuzele noi Solaris!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441