Donaris 930 x 122

aer condiționat

SAUNĂ ÎN AUTOBUZ. DIN BIROUL SĂU CU AER CONDIȚIONAT, ȘEFUL PUBLITRANS RĂSPUNDE

Odată cu venirea sezonului cald, călătoriile cu mijloacele de transport în comun pot deveni un calvar. Asta pentru că nu toate autobuzele sunt dotate cu aer condiționat.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

De exemplu, piteştenii care au circulat astăzi pe linia 7B au avut de îndurat în autobuz temperaturi ridicate, probabil de peste 30 de grade Celsius.

Autobuzul MAZ al Publitransului, societatea de transport local a municipalității, de pe linia 7B nu are sistem de climatizare. „Aerisirea” se face în cunoscutul stil românesc: geamuri deschise și o ușă întredeschisă chiar în timpul mersului.

Citiți și: Stațiile de autobuz Publitrans încep să prindă „viață”

Dacă acum este așa, când temperaturile exterioare încă sunt suportabile (la ora filmării, oficial, temperatura aerului era în Pitești de 26 de grade), evident că mult mai rău va fi în lunile iulie și august. La 35 de grade Celsius în exterior, autobuzele se vor transforma în adevărate cuptoare pe roți.

Am luat legătura cu Manuel Vasile Rotaru, directorul general de la Publitrans. Directorului Rotaru i-ar conveni să circule cu un autobuz în care aproape te sufoci din cauza căldurii? Sau când a circulat ultima dată directorul Rotaru cu un astfel de autobuz? Când a coborât ultima oară din autoturismul său Ford, probabil dotat cu sistem de climatizare, pentru a urca într-un autobuz MAZ fără aer condiționat? Ce răspunsuri ne oferă șeful Publitrans din confortabilul său birou de la serviciu, birou probabil dotat cu aer condiționat:

,,La ora actuală nu avem aer condiţionat pe 100% din parcul de autobuze, dar pe aproape 80% avem.

Da, este foarte, foarte cald! Cele 15 autobuze MAZ sunt într-un program de înlocuire cu acele autobuze pe care municipalitatea le va achiziţiona din fonduri europene, acele autobuze electrice care sigur vor fi dotate cu aer condiţionat.

Autobuzele MAZ sunt tehnologie 2003-2005… Se doreşte înlocuirea acestor autobuze, să fie cel mai modern parc din ţară. Momentan aceasta este situaţia, dar noi suntem preocupaţi să înlocuim aceste autobuze, care nu au instalaţie de aer condiţionat. Ne dorim ca pentru toţi călătorii noştri să oferim aceleaşi condiţii de transport. Vă asigur că la orice achiziţie de autobuze care se va face pentru Publitrans vom fi atenţi ca ele să fie dotate cu instalaţii de climatizare.”, ne declară Manuel Vasile Rotaru.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3