EcoMoto 930×122

Arges

PERICOL! SE ALEGE PRAFUL DE PROIECTUL STAȚIUNII MOLIVIȘU?

Despre construirea stațiunii montane Molivișu se vorbește mult și nu se face aproape nimic. Și mai grav, materializarea proiectului, care beneficiază de finanțare europeană, este pusă în pericol. Cele trei comune care sunt parte a proiectului, Brăduleț, Arefu și Cicănești, pe teritoriul cărora ar trebui construită stațiunea, nu au alocat nici până la această oră contribuția în bani care le revine. Și, cel puțin la această oră, nu există semne încurajatoare că situația ar urma să se schimbe în bine. Data limită până la care poate fi construită staţiunea este decembrie 2015. Dacă nu va fi construită până atunci, finanţarea europeană se va pierde, iar stațiunea nu va mai fi realizată.

Citiți și: Argeș: Accident grav, acum! Sunt oameni în pericol

Pericolul îl recunoaște și Florin Tecău, noul președinte al Consiliului Județean Argeș, instituție care se achită de partea ei de contribuție, parte care se ridică la 7.000.000 de lei: „Nici nu ştiu ce să mai zic… Încă suntem în analiză, în dezbatere cu privire la proiectul Molivişu. Există foarte multe semne de întrebare! Aş vrea ca cel târziu la sfârşitul lunii iulie să ştim foarte clar ce se întâmplă cu acest proiect din toate punctele de vedere! Și legislativ, şi financiar, și administrativ.  Sunt foarte multe încrengături şi semne de întrebare… Aş vrea să facem lumină în acest caz, să ştim clar: mergem mai departe sau nu putem să realizăm proiectul! Cele trei localităţi care sunt membre trebuie să hotărască!”

Licitația pentru desemnarea constructorului a avut loc, iar de realizarea stațiunii ar urma să se ocupe un grup de trei firme, dintre care lider este o societate austriacă. Potrivit proiectului, staţiunea ar urma să aibă un drum principal de acces și două pârtii cu lungimi de 1,1 km, respectiv de 700 de metri, cu posibilitatea creării altor cinci pârtii. Este prevăzut și un observator turistic. De asemenea, ar urma să fie amenajată o turbărie și construite două microhidrocentrale şi o bază de agrement (cu aquaparc, piscină interioară, parcare, zonă de picnic şi terenuri de sport multifuncţionale). Proiectul mai arată că, în premieră în România, în staţiunea Molivişu vor fi instalaţii mixte de transport aferente pârtiilor, dotate atât cu telescaun, cât şi cu telegondolă. În total este vorba de o investiţie de circa 70.000.000 de lei, sumă din care 24.000.000 de lei reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană. (Foto: pârtie de schi din zona Câmpulung Muscel)

Citiți și: Argeș. Incident teribil: Un om a căzut de pe o casă și este rănit grav

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90