NOR CURIER 930X122

execuţie

PIAŢA PRIMĂRIEI, SCOASĂ LA LICITAȚIE

Piața Primăriei, scoasă la licitație. Municipalitatea a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru reabilitarea (a doua în 12 ani) a Pieței Primăriei Pitești.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Valoarea estimată a contractului licitat pentru lucrările de proiectare și execuție se ridică la 14.326.139,80 de lei (peste 3.000.000 de euro), mai mică decât devizul estimat și aprobat de Consiliul Local la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. Amintim că proiectul a fost votat favorabil de toți consilierii locali, de la Putere și așa-zisa Opoziție (AICI, subiectul pe larg).

Firmele interesate pot depune oferte până pe 28 mai 2019, la ora 15.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Constructorul care va câștiga licitația va avea la dispoziție pentru proiectare 4 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului cu Primăria, iar pentru execuție 12 luni de la semnarea procesului verbal de predare a amplasamentului și de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția va fi făcută cu bani de la bugetul local. AICI, amănunte despre noul proiect de reabilitare a Pieței Primăriei Pitești. 

Piața Primăriei Pitești va fi din nou reabilitată la doar 12 ani după precedenta modernizare. Este dorința lui Cornel Ionică, primar acum, iar în urmă cu 12 ani viceprimar și președinte al comisiei de recepție a lucrărilor, lucrări făcute atunci de firmele Selca și Zeus.

Amenajarea cu plăci din granit din Piața Primăriei a fost făcută în 2007 pe bani, nu puțini, tot de la bugetul local. Din cauza lucrărilor sau a materialelor de proastă calitate, o parte dintre plăci au cedat și s-au spart chiar în perioada de garanție, fără ca cineva să răspundă pentru eșecul proiectului. De-a lungul timpului, fie pe banii constructorului, fie, ulterior expirării termenului de garanție, pe banii piteștenilor, plăcile sparte au fost înlocuite. Degeaba. Altele s-au spart ori s-au fisurat.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90