930 x122 grota rece

clădiri istorice

PITEȘTENII ACUZĂ: ”PRIMĂRIA SFIDEAZĂ CONTRIBUABILII”

Un piteștean semnalează o problemă cu care atât el, cât și alți cetățeni ai orașului se confruntă. Potrivit sesizării, ”Primăria sfidează contribuabilii piteșteni.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Fără a face o informare corespunzătoare, începând din anul 2018, Primăria a stabilit ca proprietarii de clădiri cu regim de monument istoric să plătească impozite asupra acestor cladiri, cu toate că până acum erau scutiți de la această fiscalizare.”, susține piteșteanul.

Deși este vorba despre o prevedere legală pe care municipalitatea o invocă în această situație, piteșteanul afirmă că există și excepții de la plata impozitului, de exemplu în cazul clădirilor care au fațada renovată sau reabilitată. ”Același act normativ lasă la aprecierea consiliilor locale excluderea de la plata impozitului pe clădire și pentru celelalte clădiri cu regim istoric.”, precizează reclamantul.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

În ceea ce privește impozitele pentru clădirile cu regim de monument istoric, în Pitești situația se prezintă în felul următor: municipalitatea nu face o analiză asupra clădirilor respective care au fost reabilitate și care ar trebui să fie scutite de la impozit. În aceeași situație se află și piteșteanul care face sesizarea și care susține că a trebuit să plătească Primăriei peste 1.000 de lei impozit, deși clădirea este renovată.

”Am vorbit și cu alți piteșteni. Suntem mulți în această situație și toți suntem revoltați de ceea ce se întâmplă. Chiar dacă se întrunesc condițiile legale (clădirile au fațada renovată și nici nu se desfășoară activități economice în respectivele imobile), Primăria a stabilit că trebuie plătit un impozit care poate depăși și 1.000 de lei pentru un imobil.”, acuză piteșteanul.

În același timp, potrivit acestuia, reprezentanții Primăriei susțin că proprietarii trebuie să facă dovada acestor reparații, deși legea nu prevede acest lucru în condițiile în care multe renovări au fost făcute cu câțiva ani în urmă.

”Primăria Pitești trebuie să urmărească spiritul legilor, în acest caz să îi sprijine pe cei care își întrețin clădirile cu regim de monument istoric, nu să se cramponeze de niște aspecte doar pentru a mai ciuguli niște bani în plus la buget, eventual pentru a-și finanța concertele și focurile de artificii.”, încheie, revoltat, piteșteanul.

Reamintim că ne puteți trimite sesizări prin mesaj pe pagina de Facebook ePitești, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro, dar și pe WhatsApp, la numărul 0733.797.066.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3