New Profesional Consult 930 x 122

clădiri

Pitești: Informații referitoare la depunerea rapoartelor de evaluare a clădirilor

Direcția Impozite și Taxe Locale a municipiului Pitești reamintește piteștenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, impozitul pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice se calculează prin aplicarea unei cote de 3% asupra:

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

a) valorii rezultate din raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referință;

b) valorii finale a lucrărilor de construcție, în cazul unei clădiri nou construite în ultimii 5 ani;

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

c) valorii din actul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință.

Cota impozitului pe clădirile nerezidențiale se stabilește prin hotărâre a Consiliului Local.

Direcția Impozite și Taxe Locale reamintește persoanelor fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, ale căror rapoarte de evaluare au depășit 5 ani, că termenul de depunere a acestora este până la 31 martie 2022.

În cazul depunerii raportului de evaluare după primul termen de plată din anul de referință, respectiv 31.03.2022, acesta produce efecte cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor, respectiv 2023.

Rapoartele de evaluare se întocmesc de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării și reflectă valoarea clădirii la data de 31 decembrie a anului anterior anului de referință (31.12.2021).

În cazul în care valoarea clădirii nu poate fi calculată conform celor menționate mai sus, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform Codului fiscal și hotărârilor Consiliului Local.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90