EcoMoto 930×122

mioveni

PLAN IMPORTANT ÎN MIOVENI – PRIMĂRIA AȘTEAPTĂ SUGESTII

Până pe 22 aprilie 2016 locuitorii din Mioveni pot trimite sugestii cu privire la îmbunătățirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, plan care este supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei: www.primariamioveni.ro.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Planul de Mobilitate Urbană constituie o parte componentă a Planului Urbanistic General al unei localităţi. Existenţa acestui document strategic condiţionează finanţarea proiectelor care vizează îmbunătăţirea mobilităţii la nivel urban prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Axele prioritare 3.2. şi 4.1. „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”.

Ieri la Centrul Cultural Mioveni a avut loc a doua şedinţă publică pentru dezbaterea acestui plan, ședință la care au participat primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, directori şi angajaţi ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local, dr.ing. Gabriela Mitran de la Sigma Mobility Engineering, consilieri locali, reprezentanţi ai societăţii civile şi funcţionari.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Astfel, Planul de Mobilitate Urbană propune pentru Mioveni o serie de direcţii în vederea îmbunătățirii infrastructurii pentru pietoni și bicicliști și realizarea unor lucrări pentru fluidizarea circulației rutiere. Extinderea transportului în comun, modernizarea străzilor, necesitatea construirii unei centuri ocolitoare pentru transportul de marfă, trecerea în administrarea autorităţilor locale a bulevardului Dacia, trasee pentru biciclişti, locuri de promenadă și parcări pentru automobile şi biciclete – sunt doar câteva dintre propunerile pe care ar trebui să le materializeze autorităţile orașului în următorii ani.

Sugestiile și propunerile celor interesaţi referitoare la acest plan sunt așteptate la Registratura Primăriei orașului Mioveni până pe 22 aprilie 2016, de luni până vineri, între orele 8 și 16, sau pe adresa de e-mail cic@primariamioveni.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90