930X122 MAIA

ani

PRIMAR PSD DIN ARGEȘ, DEMIS

Primar PSD din Argeș, demis. Prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Ungheni al lui Iulian Miu (PSD). Informația ne este confirmată de reprezentanți ai Prefecturii.

Citiți și: E doliu la Prefectura Argeș

Ordinul a fost emis luni, 27 mai 2019, zi în care edilul PSD a părăsit Primăria.

Iulian Miu a pierdut funcția de primar ca urmare a unui raport al Agenției  Naționale de Integritate (ANI). Instituția a constatat că Miu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2008 – 31 august 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Tudor Cornel” din localitate (amănunte, AICI).

Citiți și: Urmează controale de amploare în mai multe primării din Argeș

Deși a contestat în justiție verdictul ANI, într-un final Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv că Agenția a avut dreptate.

Potrivit legislației în vigoare, Iulian Miu are la dispoziție 10 zile pentru a ataca în instanța de contencios administrativ ordinul emis de prefect pentru a cere suspendarea și anularea acestuia.

Dacă instanța va suspenda ordinul, Iulian Miu va reveni în funcția de primar. Fie temporar, fie definitiv în cazul în care ulterior instanța ar anula ordinul. În schimb, dacă instanța va valida ordinul, Instituția Prefectului va anunța Guvernul în vederea organizării de alegeri parțiale pentru funcția de primar al comunei Ungheni.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3