SMART KIDS 930X122

locuinte

Primăria orașului Topoloveni construiește cu bani europeni 96 de locuinţe sociale

Primăria orașului Topoloveni construiește cu bani europeni 96 de locuinţe sociale

Citiți și: Argeș. Sute de tranzacții pe piața imobiliară

Una dintre cele mai mari investiţii pe care Primăria oraşului Topoloveni o derulează, cu ajutorul banilor europeni, este construirea de la zero a 96 de locuinţe sociale, plus infrastructura stradală aferentă.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Prioritate de investiţie 9b – Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii).

Citiți și: Decizia care schimbă totul pentru proprietari! Ce nu veți mai putea face fără asigurare

Valoarea totală a proiectului este de 24,64 milioane de lei (puţin peste 5 milioane de euro), din care 98%, adică 24,14 milioane de lei, reprezintă finanţare nerambursabilă. Municipalitatea contribuie numai cu 2% din valoare, adică puţin sub 466.000 de lei.

Cu aceşti bani, se vor construi 82 de apartamente cu două camere, pentru familii tinere, şi 14 garsoniere şi se va moderniza şi infrastructura stradală din apropiere, în speţă străzile Livezilor şi cpt. Visarion Sachelarie, pe o lungime de 1,6 km.

Proiectul a demarat în luna februarie a anului în curs şi se află în faza de pregătire a licitaţiei. Lucrările va trebui finalizate cel târziu în data de 30 septembrie 2023.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90