930 x122 grota rece

casa

PRIMĂRIA PITEŞTI SE ZGÂRCEŞTE LA 200.000 DE EURO!

Primăria Piteşti a primit o ofertă de achiziţionare a unui imobil monument istoric de pe strada Sfânta Vineri, numit „Casa Dimitrie Gh. Dima”.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Conform normelor în vigoare, proprietarii unui imobil monument istoric care vor să vândă clădirea respectivă sunt obligați să notifice mai întâi Primăria, care are drept de preemţiune (întâietate la cumpărare). Doar dacă Primăria își anunță lipsa de interes în achiziționare, proprietarii pot intra pe piaţa liberă ca să încerce să vândă casa.

În cazul de faţă autorităţile locale refuză să cumpere imobilul, pentru care se solicită 200.000 de euro, deşi acesta are 452 de mp şi un teren de 800 de mp, iar starea lui este bună (imobilul se află în proprietatea unei firme). Primăria susţine că preţul cerut este prea mare. În această situaţie imobilul va putea fi vândut pe piaţa liberă.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Nu este pentru prima dată când Primăria Pitești își exprimă dezinteresul față de cumpărarea unei case monument istoric. Detalii, aici: http://epitesti.ro/administrativ-3/primaria-pitesti-renunta-la-o-casa-de-patrimoniu/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90