930×122 CAPRA 5

consiliul judetean arges

PROIECT DE MILIOANE PENTRU SPITALUL DE RECUPERARE BRĂDET

Proiect de milioane pentru Spitalul de Recuperare Brădet. Consiliul Județean Argeș anunță începerea activităților proiectului ”Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” (cod SMIS 114860).

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

„Proiectul va contribui la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin acţiunile privind îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere și utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii.”, informează Consiliul Județean Argeș.

Acest proiect va fi implementat în comuna argeșeană Brăduleț prin intermediul finanțării nerambursabile acordate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B-Clădiri publice.

Citiți și: Argeș. În atenția șoferilor: Lucrări pe șoselele din județ. Se circulă greu!

Consiliul Județean (Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș) a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Muntenia.

”Obiectivul general constă în creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet, în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Obiectivul specific are în vedere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumurilor de energie, în vederea creşterii eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet.

Se vor realiza lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior a părţii opace a faţadelor, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termo-hidroizolarea terasei/planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol și se va construi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.”, precizează sursa citată.

Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni. Valoarea totală a contractului de finanțare se ridică la 3.333.577,98 de lei, dintre care 3.160.266,78 de lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 173.311,20 de lei este contribuția beneficiarului.

Detalii suplimentare se pot obține de la managerul de proiect, Adrian Ilinca (număr de telefon 0248/610.058, e-mail strategii@cjarges.ro).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3