New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean arges

PROIECTE CU FINANȚARE EUROPEANĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN

Proiecte cu finanțare europeană la Consiliul Județean. Astăzi a avut loc conferința de lansare a două dintre proiectele Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană:

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

– “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr.1, judeţul Argeş”

– „Certificarea activităţilor Consiliului Judeţean Argeş şi dezvoltarea abilităţilor personalului, în concordanţă cu prevederile SCAP”

Citiți și: Argeș. În atenția șoferilor: Lucrări pe șoselele din județ. Se circulă greu!

1.Demararea activităților proiectului cu titlul : “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr.1, judeţul Argeş”

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș anunță începerea activităților proiectului “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr.1, judeţul Argeş”, cod SMIS 114782. Proiectul va contribui la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin acţiunile privind îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii.

Proiectul va fi implementat prin intermediul finanțării nerambursabile acordate Programul Operaţional Regional 2014- 2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investitii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Cladiri Publice. Locul de implementare: municipiul Piteşti, judeţul Argeş.

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Muntenia.

Obiectivul general constă în creșterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Pitești, Piața Vasile Milea, nr. 1 în vederea sprijinirii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Obiectivele specifice sunt: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumurilor de energie în vederea creșterii eficienței energetice şi reabilitarea din punct de vedere termic în scopul asigurării condițiilor optime, creșterii confortului termic și a siguranței desfășurării activităților.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele lucrări: se va reabilita energetic anvelopa construcţiei; se va înlocui tâmplăria cu tâmplarie din lemn stratificat cu geam tripan; se vor reabilita instalaţiile termice, electrice şi sanitare; se vor amplasa peste etajul 5 panouri solare şi panouri fotovoltaice; se vor repara eventualele fisuri în elementele de beton armat şi se vor realiza impermeabilizări pe zonele afectate de umiditate; se vor reface finisajele interioare şi exterioare în zonele afectate de intervenţii; se va moderniza sistemul de detecţie şi stingere incendiu; se va reabilitarea instalaţia de hidranţi interiori şi exteriori; se va construi un rezervor de incendiu echipat corespunzător.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 33.852.486,54 lei, din care 24.140.102,79 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată iar 9.712.383,75 lei este contribuţia beneficiarului.
Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 01.05.2017 şi 30.06.2021.

”Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa lui Nicolae Osman, manager de proiect, telefon 0248/610058, e-mail strategii@cjarges.ro (Piteşti, Piaţa Vasile Milea Nr. 1, Cod postal: 110053, Telefon: 0248.210.056 Fax: 0248.220.137, www.cjarges.ro)”, precizează Consiliul Județean Argeș.

2„Certificarea activităţilor Consiliului Judeţean Argeş şi dezvoltarea abilităţilor personalului, în concordanţă cu prevederile SCAP” ,cod SMIS 118741, Cod SIPOCA 459

Judeţul Argeş, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă, contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul „Certificarea activităţilor Consiliului Judeţean Argeş şi dezvoltarea abilităţilor personalului, în concordanţă cu prevederile SCAP”, cod SMIS 118741, Cod SIPOCA 459.

Proiectul este finanţat în cadrul Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1 – CP6/2017-Sprijinirea autorităţilor şi instituţiilor publice locale din regiunile mai puţin dezvoltate să aplice managementul calităţii în concordanţă cu Planul de acţiuni pentru implementarea etapizată a managementului calităţii, Axa prioritară – Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente, Operaţiunea – Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea instrumentelor şi proceselor de management al calităţii şi performanţei, şi dezvoltarea abilităţilor personalului Consiliul Judeţean Argeş în vederea îmbunatăţirii serviciilor pentru beneficiari.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– Etapizarea introducerii unui Plan de acţiuni în cadrul Consiliului Judeţean Argeş în vederea extinderii sistemului de management al calităţii și performanţei
– Dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de management al performanţei şi calităţii în cadrul Consiliului Judeţean Argeş corelat cu Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei pentru consolidarea administraţiei publice (SCAP) 2014-2020
– Certificarea cunostințelor și abilităţilor în domeniul managementului calităţii și performanţei pentru un număr de 80 de persoane din cadrul Consiliului Judeţean Argeş
– Certificarea Consiliului Judeţean Argeş ISO 9001:2015

Perioada de implementare este de 16 de luni incepând cu data de 09.07.2018. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 603.220,82 lei, din care: 591,156.42 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar contribuţia beneficiarului este de 12.064,40 lei.

Implementarea proiectului va asigura corespondenţa şi contribuţia la Obiectivul specific 2.1. Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP, la rezultatele şi la indicatorii POCA prin următoarele beneficii:

– Îmbunatăţirea calităţii şi eficienţei prestării serviciilor publice pentru cetățeni;
– Simplificarea şi degrevarea proceselor de management şi de execuţie, ca urmare a elaborării unor proceduri bine definite şi structurate;
– Creșterea eficienţei şi eficacităţii activităţilor desfășurate în cadrul Consiliul Judeţean Argeș;
– Identificarea modalităţilor de îmbunătăţire continuă a relaţiilor cu cetăţenii;
– Crearea cadrului care să încurajeze descoperirea deficienţelor sistemului informaţional și intervenţia pentru corectarea acestora, în baza bunelor practici identificate în instituţiile similare din ţările membre U.E.;
– Promovarea unui alt tip de abordare, în cadrul activităților desfășurate în instituţie şi plasarea „clientului/cetăţeanului” în centrul activităţii;
– Îmbunătăţirea procesului de management al resurselor umane, materiale, informaţionale şi financiare din cadrul Consiliului Judeţean Argeș;
– În cadrul proiectului se va introduce sistemul de management al calităţii şi performanţei în cadrul Consiliului Judeţean Argeş (certificare ISO 9001), mai precizează sursa citată.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90