930×122 CAPRA 5

cornel ionica

PROIECTE IMOBILIARE CONTROVERSATE ÎN PITEȘTI. TOATĂ LUMEA SE OPUNE, PRIMARUL NU RENUNȚĂ

Proiecte imobiliare controversate în Pitești. Toată lumea se opune, primarul nu renunță. Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, insistă cu două proiecte imobiliare controversate.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

După ce anul trecut a retras în câteva rânduri aceste proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local, primarul le-a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței în plen de joi, 31 ianuarie 2019. Ionică cere din nou aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu pentru demolarea unor construcţii şi ridicarea unui complex rezidenţial pe un teren situat la intersecţia străzilor Teilor şi Exerciţiu și, respectiv, pentru construirea unui bloc pe strada Grigorie Leu.

Cristian Gentea, preşedintele comisiei de urbanism din Consiliul Local, a atras în repetate rânduri atenţia cu privire la problemele pe care le-ar genera investiţia de pe strada Teilor, în special din punct de vedere al accesului şi ca urmare a faptului că unele locuri de parcare din zonă ar fi desfiinţate.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Investitori sunt două firme – SC Euro Mecano Construct SRL din Piteşti şi SC Car System Argeș SRL din Ştefăneşti, care vor să contruiască un bloc cu şapte etaje (cu spaţii comerciale la parter şi parcare subterană).

În ceea ce priveşte proiectul imobiliar de pe Grigorie Leu, piteștenii care domiciliază pe această stradă s-au opus, argumentând că în zonă sunt doar case și că accesul pe stradă ar urma să fie blocat din cauza numărului mare de maşini ale celor care vor locui în viitorul nou bloc (detalii, AICI).

De ce insistă Primăria Pitești cu aceste proiecte, când este clar că investițiile propuse ridică probleme, în special din punct de vedere al locurilor de parcare? Dacă au fost retrase de pe ordinea de zi în şedinţe anterioare, ce s-ar fi putut schimba între timp astfel încât proiectele să fi devenit acum fezabile?

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90