930 x122 grota rece

ion georgescu

RĂZBOIUL PENTRU STAȚII. PRIMARUL MIOVENIULUI FACE PRECIZĂRI

Războiul pentru stații. Primarul Mioveniului face precizări. Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, transmite un mesaj public prin care doreşte să explice situaţia cu care se confruntă acum navetiştii de pe ruta Mioveni-Piteşti.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

“După o analiză serioasă, în urma mai multor dialoguri și întâlniri avute cu factorii implicați în cazul problemei cu care ne confruntăm, doresc să vin în fața dumneavoastră cu o serie de precizări.

În baza unei hotărâri a Consiliului Local Pitești din anul 2008, Primăria Pitești cere în anul 2012 Consiliului Județean Argeș ca la întocmirea noului program județean de transport cu valabilitatea 2013-2019 plecările și sosirile din/sau în municipiul Pitești – capăt de traseu să se realizeze doar din/sau în autogările special amenajate, fără a fi prevăzute stații de îmbarcare/debarcare călători pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești.

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Drept urmare, așa cum știți, începând de vinerea trecută, 26 august 2016, operatorului de transport pe ruta Mioveni-Pitești i-a fost interzis acesul la stația de îmbarcare/debarcare din punctul Centrul de Diagnostic și Tratament (CDT) Pitești.

De la început vreau să precizez că problema de fond în situația de față se tranșează între societatea privată de transport public local de persoane SC Vulturul&Company SRL și Primăria municipiului Pitești. Având în vedere că principalii beneficiari ai serviciului de transport pe această rută sunt cetățenii din Mioveni, în calitate de reprezentanți aleși ai comunității, am decis că este de datoria noastră să intervenim, cu rolul de mediatori, pentru a apăra interesele locuitorilor din Mioveni.

Astfel, încă de la începutul săptămânii trecute, pentru a preîntâmpina situația creată în prezent, Primăria Mioveni a transmis o serie de adrese atât Primăriei Pitești, cât și Consiliului Județean Argeș prin care am solicitat, conform articolului 18 din Legea nr.92/2007, să se actualizeze programul de transport public de persoane prin curse regulate, în conformitate cu cerințele de transport.

Având în vedere și fluxul mare de călători afectați, aproximativ 2.500 de persoane pe zi, majoritatea copii care fac naveta către instituțiile de învățământ din Pitești și care, prin desființarea stației de la CDT, vor fi nevoiți să tranziteze zona cu risc de accidente de la CNCD, în conformitate cu dispozițiile legale privind normele de aplicare a Legii Serviciilor de Transport Public Local, am solicitat ca programul de transport local să fie actualizat printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Argeş.

Totodată, am convocat și Consiliul Local al oraşului Mioveni în şedinţă publică, extraordinară, pentru joi, 1 septembrie, pentru a analiza modalitatea în care se efectuează începând de la data de 27.08.2016 transportul public local de persoane prin curse regulate pe traseul Mioveni-Piteşti, vizând în principal staţiile de îmbarcare/debarcare stabilite pe teritoriul administrativ al celor două localităţi.

Avem încredere că solicitărle noastre vor fi analizate cu celeritate și înțelegere de colegii din administrația publică a municipiului Pitești în vederea menținerii ori găsirii unei soluții în vederea introducerii unor stații sau locuri de îmbarcare/debarcare călători pe raza Piteștiului într-o zonă de siguranță și care să permită legătura cu alte sisteme publice de transport intern.

La dialogul inițiat de Primăria Mioveni cu reprezentanții tuturor actorilor implicați în această situație au participat prefectul de Argeș și președintele Consiliului Județean Argeș, fapt care ne dă încrederea că situația se va rezolva printr-o soluție favorabilă ambelor părți, dar în special în interesul cetățenilor care fac naveta între orașul Mioveni și municipiul Pitești.

După şedinţa extraordinară de joi, vom reveni cu alte lămuriri.”, precizează primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90