NOR CURIER 930X122

centrul cultural pitești

SCANDALOS: CARE SPONSORIZĂRI? SIMFONIA LALELELOR, BANI PUBLICI PE APA SÂMBETEI

Scandalos: Care sponsorizări? Simfonia Lalelelor, bani publici pe Apa Sâmbetei. După cum v-am informat la timpul respectiv, pentru ediţia 2018 a Simfoniei Lalelelor Consiliul Local Piteşti a aprobat 500.000 de lei (TVA inclus).

Citiți și: Cinci zile de evenimente culturale și educative la Pitești!

În expunerea de motive, autorităţile municipale precizau că ”finanțarea cheltuielilor pentru organizarea Simfoniei Lalelelor, ediția a 41-a, se face de la bugetul local, din sume provenite în principal din sponsorizări.” (click pe imagine pentru mărire):

Din suma alocată de Primăria Pitești pentru organizarea, prin Centrul Cultural Pitești, a Simfoniei Lalelelor 2018, banii au fost repartizați, potrivit aceleiași hotărâri, ”pentru cheltuieli de masă, cheltuieli de cazare (inclusiv mic dejun) și alte cheltuieli.”

Citiți și: Petrecerea continuă! Show de senzație în Lunca Argeșului

Devizul estimativ de cheltuieli pentru masă (130 de expozanți, delegații din țară și din străinătate – 50 de persoane și picnic pentru expozanți și delegații din țară și din străinătate) a fost de 35.000 de lei. Pentru masa oficială oferită la un cunoscut restaurant din Pitești, municipalitatea a alocat 45.000 de lei (!).

Cheltuielile cu cazarea pentru delegați (5 zile) și expozanți (4 zile) au însumat 96.800 de lei.

Pentru servicii artistice s-au alocat 119.000 de lei, iar pentru scenă, sunet și lumini, efecte de scenă și foc de artificii, 115.000 de lei.

Bani frumoși s-au dat și pentru materialele de promovare, 30.000 de lei, la ”alte cheltuieli” fiind trecută suma de 59.200 de lei (!).

Despre sumele alocate pentru concertele susținute în Pitești, inclusiv cel de la Simfonia Lalelelor, puteți (re)citiAICI.

După cum au susținut reprezentanții Primăriei, banii pentru Simfonia Lalelelor 2018 ar fi trebuit să vină ”în principal” din sponsorizări. Ar fi trebuit! În realitate, cei mai mulți bani au fost de la bugetul local, adică din banii piteștenilor.

Recent a avut loc rectificarea bugetară pentru evidenţierea sumelor încasate de Centrul Cultural Piteşti pentru Simfonie ca sponsorizări. În total, Centrul Cultural a primit doar 14.000 de lei din sponsorizări! (click pe imagine pentru mărire):

Mese festive, concerte și ”alte cheltuieli” de zeci de mii de lei din banii piteștenilor! De parcă în oraș ar fi rezolvate toate problemele, Primăria, prin Centrul Cultural, își permite să arunce pe apa sâmbetei banii celor care plătesc taxe și impozite. Vom urmări subiectul.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3