930×122 CAPRA 5

alegeri

SCHIMBARE RADICALĂ LA ALEGEREA PREȘEDINȚILOR DE CONSILII JUDEȚENE

Schimbare radicală la alegerea președinților de consilii județene. Președinții consiliilor județene, aleși iar de populație. Informația a fost furnizată în urmă cu puțin timp de premierul Viorica Dăncilă.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Potrivit sursei citate, Guvernul va emite în ședința sa de astăzi o ordonanță de urgență care să modifice legea alegerilor locale în sensul reintroducerii votului uninominal pentru alegerea președinților de consilii județene.

Conform proiectului de OUG, articolul 15, alineatul (1), al legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale se modifică şi va avea următorul cuprins: „La aceeaşi secţie de votare alegătorii votează pentru consiliul local, consiliul judeţean, pentru primar şi pentru preşedintele consiliului judeţean”.

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

Pentru prima dată, românii au putut vota la alegerile locale din anul 2008 în mod direct, la urne, președinții consiliilor județene. Ulterior, legea a fost iar modificată și s-a revenit la alegerea președinților de consilii județene nu de către populație, ci de către consilierii județeni (de exemplu, actualul președinte al CJ Argeș, Dan Manu – PSD, a fost ales nu de către populație, ci de către consilierii județeni).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90