930×122 CAPRA 5

cetatea poenari

SCHIMBĂRI SPECTACULOASE AȘTEPTATE LA CETATEA POENARI

Schimbări spectaculoase așteptate la Cetatea Poenari.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Consiliul Judeţean Argeş a lansat astăzi o licitaţie mult aşteptată şi importantă pentru turismul din judeţ, turism care este praf și pulbere în comparație cu potențialul turistic al zonei.

Este vorba despre licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a cetăţii Poenari din Arefu, de pe Transfăgărășan.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Valoarea estimată a contractului se ridică la 7.400.000 de lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate din surse europene. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate este 14 septembrie 2018. Ulterior desemnării constructorului, vor fi stabilite termenele de execuție.

Amintim că, printre altele, autorităţile au anunţat că unul dintre cele mai importante turnuri ale cetății – donjonul iniţial, construit, se pare, prin anul 1300 – va avea un acoperiş transparent. Rolul acoperișului va fi de protejare împotriva intemperiilor vremii.

Lucrările ar urma să vizeze și dezumidificarea pereţilor, reabilitarea zidăriei și a scărilor de acces și amenajarea unei parcări la poalele muntelui pe care se află cetatea.

De mai multă vreme, se tot vorbește, dar fără a fi materializat, despre un proiect de construire a unui lift exterior sau a unui funicular pentru a facilita accesul la cetate al turiștilor. Accesul se face doar prin urcarea celor 1.480 de trepte. Sunt ani de zile de când liderii administrației județene PSD-iste vorbesc în gol despre acest proiect, necesar.

Anul trecut, potrivit datelor oficiale, la cetate au fost înregistraţi 80.000 de turişti. Se speră ca în urma lucrărilor de modernizare numărul turiştilor să se dubleze, cel puţin.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3