930×122 CAPRA 5

băbana

SERIE DE NOI PODURI ÎN ARGEŞ

Serie de noi poduri în Argeș. În ultima vreme, în special cu bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în județul Argeș au fost finanţate proiecte de construire a mai multor poduri noi.

Citiți și: Un camion s-a răsturnat pe cel mai periculos drum!

Unul dintre acestea ar urma să fie construit în comuna Valea Danului (lângă municipiul Curtea de Argeş), recent fiind semnat contractul pentru serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică.

Podul va avea o lungime de 152 de metri şi va fi construit pe DJ 703H Curtea de Argeş (din DN 7C) – Valea Danului – Cepari.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Amintim că un nou pod se construește și în comuna Băbana. În urmă cu circa trei săptămâni, Consiliul Județean anunța că podul din Băbana, care va avea o lungime de 24 de metri, este construit deja în proporție de 70%, estimându-se atunci că va fi gata până la finalul anului 2018 (se pare, însă, că sunt întârzieri și că termenul nu va fi respectat).

De asemenea, un nou pod ar urma să fie construit și în comuna Mihăeşti. Tot Consiliul Judeţean Argeş este iniţiatorul proiectului și tot cu finanțare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Devizul general al lucrărilor şi proiectul tehnic sunt gata. Valoarea lucrărilor se ridică la circa 4.500.000 de euro, sumă care include şi TVA.

Lucrările vizează construirea unui pod nou pe drumul judeţean 738 Jugur – Drăghici – Mihăeşti, peste Râul Târgului, la km 21 plus 900 de metri, pe raza comunei Mihăeşti.

În plus, recent au fost încheiate lucrările la podul de la Ursoaia, din comuna Cotmeana (foto) (subiectul pe larg, AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90