SMART KIDS 930X122

simfonia lalelelor

SIMFONIA LALELELOR, ÎN PERICOL

Simfonia Lalelelor, în pericol. În toamna anului trecut, în Piteşti au fost plantaţi peste 150.000 de bulbi de lalele.

Citiți și: 146.000 € pentru ,,Simfonia Lalelelor”!

Autorităţile locale privesc cu emoţie evoluţia vremii. Lalelele ar trebui să ajungă la maximul perioadei lor de înflorire chiar în timpul Simfoniei Lalelelor. Potrivit Mihaelei Oprea, şefa serelor de la SC Salpitflor Green SA Piteşti, societate a municipalității, gerul şi zăpada nu reprezintă o problemă pentru lalele. Alta este, însă, marea problemă.

„Nu gerul și zăpada sunt problema. În schimb, dacă ulterior acestei perioade reci vom avea brusc temperaturi foarte ridicate (n.r. – și este foarte posibil să se întâmple așa!) va exista riscul ca lalelele să se treacă mai repede, adică li se va accelera înflorirea. În mod normal, evoluţiile meteo ar trebui să fie lente, la fel şi evoluţia plantelor. Or, de câţiva ani sunt probleme, nu mai avem treceri lente de la un anotimp la altul.

Citiți și: Pitești. Record de spectatori la concertul lui Ștefan Bănică Junior!

Eu am ales toamna trecută soiuri semitimpurii de lalele, care să aibă perioada de maxim între 15 şi 25 aprilie.

Totuşi, vom avea probleme cu florile celelalte din sere, deoarece nu mai putem asigura temperaturi chiar optime. Cheltuielile cu gazele sunt mari. Prin urmare, am trecut la generatoare de aer alimentate cu lemne de foc.”, ne precizează Mihaela Oprea. Serele din Piteşti încă asigură tot materialul săditor pentru întreg municipiul.

Amintim că ediția 2018, a 41-a, a Simfoniei Lalelelor se va desfășura în weekend-ul 20-22 aprilie. Detaliile organizatorice, inclusiv numele artiștilor care vor concerta în Piața Primăriei cu această ocazie, urmează să fie stabilite.

Amănunte și imagini de la Simfonia Lalelelor 2017, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3