930 x122 grota rece

dezbatere publică

SIMULACRU DE DEZBATERE PUBLICĂ LA PRIMĂRIE. „LE-A CONVENIT S-O FACĂ ÎN PANDEMIE, CA SĂ NU-I DERANJEZE NIMENI”

Un subiect sensibil pentru Pitești, actualizarea Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism aferent, instrumentele care, în actuala variantă depășită de realitate, au generat un adevărat haos urbanistic de care unii au știut să profite, a fost pus astăzi, chipurile, în „dezbatere publică”.

Citiți și: Apostoliceanu, declarație GRAVĂ: „Se vor face case în Pădurea Trivale!”

Sau, mai bine spus, în ceea ce Primăria Pitești a vrut să lase impresia c-ar fi „dezbatere publică”.

În fapt, o discuție între oficialii instituției, în care piteșteanul de rând a fost doar telespectator, pentru că ședința n-a fost una interactivă așa cum sperau cei care și-au imaginat că subiectul chiar va avea parte de o dezbatere publică.

Citiți și: Cum va fi învățământul liceal și profesional anul acesta. Planurile-cadru, în dezbatere publică

Videoconferința online a putut doar fi „urmărită” live pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Pitești și pe cea a Centrului Cultural Pitești (și pe  canalul de Youtube).

„Dezbaterea publică pentru Primăria Pitești înseamnă să ne uităm la televizor. Ne așteptam să se găsească o soluție ca cei care vor să intervină să o poată face pe ZOOM sau altcumva, dar să poată interveni în direct. Nu s-a putut. Probabil le-a și convenit s-o facă în pandemie, ca să facă Planul Urbanistic General tot cum vor ei”, a declarat, telefonic, pentru ePitești.ro, unul dintre cititorii site-ului nostru.

Municipalitatea s-a rezumat practic la ceea ce se cheamă consultare, care nu e totuna cu dezbatere publică, așa cum autoritățile publice au bifat-o.

„Vă invităm să formulaţi observații, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare faţă de această intenţie investiţională prin e-mail la adresa primaria@primariapitesti.ro, prin fax la numărul 0248-212166 și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Pitești”, anunța Primăria pe site-ul propriu.

Cum i-a amețit Primăria pe piteșteni

Interesant este că, inițial, primăria le-a promis piteștenilor că se pot conecta la videoconferință, iar cei mai mulți s-au așteptat să și poată intra în direct cu autoritățile, pentru „dezbatere”.

„În data de 27.05.2020 se va organiza ședința de dezbatere publică, în format de videoconferință on-line, în scopul consultării publicului sau a anumitor factori interesați cu privire la propunerea preliminară P.U.G. și R.L.U. elaborată de S.C.Areal Design S.R.L. în vederea actualizării Planului Urbanistic General și Regulamentului Local de Urbanism aferent planului ale municipiului Pitești.
Informațiile necesare pentru conectarea la videoconferința on-line vor fi anunțate în timp util și publicate pe site-ul instituției”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90