930×122 CAPRA 5

constantin zichil

SPEP-UL CONDUS DE ZICHIL ÎNCALCĂ LEGEA. CE ASCUNDEȚI, DOMNILOR?

SPEP-ul condus de Zichil încalcă legea. Ce ascundeți, domnilor? Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (SPEP), condus de ani buni de Constantin Zichil, mâna dreaptă a primarului Cornel Ionică, încalcă legea 544/2011 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

După cum v-am anunțat și cu alte ocazii, am solicitat Primăriei Pitești, dar și unor instituții subordonate municipalității, să ne comunice, în baza respectivei legi, care sunt publicațiile cu care au contracte de promovare. Altfel spus, dorim să informăm opinia publică asupra a ceea ce se întâmplă cu o parte din banii publici și cum sunt cheltuiți aceștia.

Am primit răspunsuri din partea Primăriei (însă unul incomplet – detalii, AICI) sau a altor instituții.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Pe data de 23 mai 2018, am înaintat o cerere scrisă în acest sens și către Serviciul Public de Exploatare a Patrimonului Municipiului Pitești.

Inițial, SPEP-ul, sub semnătura directorului Constantin Zichil, ne-a transmis că ”vă vom comunica informațiile solicitate în termen de 30 de zile.” La expirarea termenului de 30 de zile, nu am primit, așa cum prevede legea, niciun răspuns cu privire la eventuale contracte de promovare între SPEP și publicații din presa argeșeană.

Cât de complexe să fie informațiile pe care le-am solicitat, încât Serviciul condus de Zichil să nu furnizeze un răspuns în termenul legal de 30 de zile?

Ascundeți ceva, domnilor? Cumva niște ”promovări” dubioase ale acestui serviciu? La ce este necesar să promovați această instituție subordonată Primăriei Pitești? Care sunt acțiunile care ar trebui promovate? Domnule director Zichil, domnule primar Ionică, să vă reamintim că lucrați cu bani publici, banii piteștenilor, și că SUNTEȚI OBLIGAȚI PRIN LEGE să răspundeți acestor întrebări?

Anul trecut, de exemplu, SPEP a încheiat un contract de promovare în valoare totală de 6.550 de lei în lunile august, octombrie și decembrie cu O SINGURĂ publicație din județul Argeș. Va veni momentul în care vom face public numele firmei și de ce ”s-a promovat” SPEP-ul prin intermediul acelei publicații. Va urma.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90