EcoMoto 930×122

Arges

ŞTIŢI CÂŢI PREFECŢI A AVUT ARGEŞUL? DACĂ NU, VĂ SPUNEM NOI!

Cristian Soare nu mai este, începând de joi seară, prefectul judeţului Argeş. După cum v-am informat, în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea de Guvern privind eliberarea sa din funcţie. El a fost cel de al 14 prefect de după Revoluţie, dar, de-a lungul timpului, Argeşul a avut mult mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului la cârmă.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Astfel, între anii 1859 şi 1949 Argeşul a numărat nu mai puţin de 95 de prefecţi, printre care şi Armand Călinescu, cel care avea să devină premier.

Între 1949 şi 1989, în vremea regimului comunist, instituţia prefectului nu a mai funcţionat. După 1990 Argeşul a avut 14 prefecţi (Ion Cîrstoiu, cumătrul lui Traian Băsescu, a ocupat funcţia de două ori). Nicolae Olteanu a fost primul prefect de după Revoluţie, el conducând instituţia pentru jumătate de an. Cele mai lungi mandate, de aproape 4 ani fiecare, le-au avut PSD-istul Constantin Tămagă şi PDL-istul Gheorghe Davidescu. Ceilalţi prefecţi de după Revoluţie au fost Aurel Teodorescu (PNŢ-CD), Marin Toader (PNŢ-CD), Constantin Nicolescu (PDSR), Ciprian Berevoianu (PDL), Cătălin Teodorescu (PUR), Ion Popa (PNL), Vasile Niţu şi Marcel Proca (ambii PSD).

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90