930×122 CAPRA 5

guvern

PANOUL_CU_PREFECTI

STOP IPOCRIZIEI! PREFECTUL, DIN NOU POLITIC!

De ani de zile, pe hârtie, formal, prefectul este considerat apolitic. Nu poate fi membru de partid. În realitate, este o ipocrizie fără margini.

Citiți și: Azi, decizie crucială despre pensii

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, e firesc ca prefectul să fie soldat credincios al unui Executiv eminamente politic. În plus, în momentul în care Guvernul pus politic este schimbat, și prefectul, așa-zis apolitic, e înlocuit din funcție. Actualul Guvern intenționează să modifice legea prefectului, în sensul revenirii la formula în care prefectul poate fi membru de partid.

„Este foarte greu pentru un prefect, care, să zicem, este înalt funcţionar public, apolitic şi care are printre competenţe asigurarea ca în judeţul respectiv să se aplice programul de guvernare al Guvernului dacă el nu este pus de Guvern. Una este să spui că un funcţionar public de la un minister, de la nivelul doi, trei, nu trebuie să fie politic, dar nu poţi să-l compari cu prefectul, căruia îi dai, potrivit Constituţiei, competenţa de a conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor. Este incorect: Guvernul e politic, ministerele sunt conduse de oameni politici, asta înseamnă democraţia. Şi tu pui terminaţiile ministerelor din judeţe sub conducerea unui om care a fost pus de un Guvern dinainte! Nu ai nicio garanţie că acel om va face tot ce este posibil ca programul de guvernare să fie dus la îndeplinire.”, precizează vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, într-un interviu pentru Gândul.

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90