Donaris 930 x 122

capuse

ȚÂNȚARII, VÂNAȚI ÎN PITEȘTI CU ELICOPTERUL. PRIMĂRIA A GĂSIT FIRMĂ PENTRU DEZINSECȚIE

Țânțarii, vânați în Pitești cu elicopterul. Primăria a găsit firmă pentru dezinsecție. Primăria Pitești va folosi un elicopter pentru dezinsecție. Municipalitatea va încheia în acest sens un contract cu Eurodreams Prest, firmă din orașul argeșean Ștefănești (din Valea Mare-Podgoria).

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Potrivit contractului de achiziție publică, elicopterul va executa trei treceri, urmând să pulverizeze aerian insecticid pentru combaterea „insectelor de disconfort” (țânțari, căpușe etc.). Municipalitatea va plăti pentru aceste servicii 97.167,33 de lei (20.560,16 euro).

Programul stropirilor urmează să fie anunțat de Primărie. Într-un răspuns primit de ePitești pe 19 iunie 2019 din partea Biroului de presă al instituției, Primăria anunța că „în mod sigur, în cel mai scurt timp, săptămâna viitoare, se va demara acțiunea. Stropirile se vor face etapizat, pe zone/cartiere. Acestea vor fi anunțate cu operativitate, în timp util” (AICI, subiectul pe larg).

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Piteștenii sunt asaltați de țânțari. Canicula şi ploile abundente din ultima vreme au creat mediul perfect pentru înmulțirea în Pitești a ţânţarilor, în parcuri, în cartiere, în Centru, peste tot. Numeroși piteșteni se declarau revoltați zilele trecute de lipsa crasă de implicare a Primăriei în rezolvarea situației: „Urgentaţi demersurile pentru dezinsecţie! Suntem realmente invadaţi de ţânţari în fiecare seară! Nu ne lasă să ne plimbăm pe afară, ne intră în case, suntem disperaţi!”, reclamau piteștenii. Abia după mediatizarea nemulțumirilor Primăria a trecut la treabă.

Nu doar că sunt enervante, dar înțepăturile de țânțar pot provoca și probleme de sănătate.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3