Donaris 930 x 122

masina

TAXĂ DE ACCES CU MAŞINA ÎN CENTRU! CE PĂRERE AVEȚI?

Taxă de acces cu maşina în centru! Cum vi se pare?

Citiți și: Program special pentru piețele din Pitești

În contextul în care bucureştenii ar putea plăti o taxă de acces pentru a intra cu maşina în centrul orașului, un anunț în acest sens făcând de curând primarul general al capitalei, Gabriela Firea, o discuție similară se poate realiza și pentru traficul din orașul nostru.

Primăria Piteşti ia în calcul o decizie asemănătoare pentru participanții la trafic ce ar tranzita centrul orașului. Motivul? Indisciplina șoferilor, pe de o parte, lipsa parcărilor pe de altă parte și/sau lipsa pentru crearea unora noi, spațiul fiind limitat.

Citiți și: Pitești: Botez încheiat devreme de polițiști. Toți invitații au fost amendați

O măsură de acest gen ar urma să fie luată însă numai după ce vor fi luate unele decizii de fluidizare a traficului, începând cu sistematizarea rutieră şi amenajarea de piste pentru biciclişti sau achiziţia de autobuze ecologice drept alternativă de transport.

Doar câteva mari oraşe europene au introdus taxă pentru şoferii care trec prin centrul oraşului: Milano, Londra şi Stockholm. Şoferii plătesc în contul acestei taxe de la 1 euro în capitala Suediei, până la 24 de euro la Londra – în cazul maşinilor cu normă de poluare Euro 2 sau 3.

Rămâne de văzut cum Primăria Pitești, prin Comisia Rutieră, va pune în aplicare aceste idei.

Dumneavoastră ce părere aveți?

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441