SMART KIDS 930X122

autobuze

S-A DECIS: ELEVII, GRATIS CU AUTOBUZUL ÎN PITEȘTI!

Consiliul Local a aprobat astăzi cu unanimitate de voturi un proiect de hotărâre inițiat de liberalul Mihail Tudor care prevede ca elevii de la unitățile de învățământ preuniversitar din Pitești (din ciclul primar, gimnazial și liceal), indiferent dacă sunt piteșteni sau din alte localități, să circule gratuit în oraș cu autobuzele Publitrans.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

Măsura va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2016.

Elevii vor beneficia de abonamente gratuite pe o singură linie. Abonamentele nu vor fi transmisibile. În perioada următoare Consiliul Local va elabora și un regulament referitor la viitorii beneficiari ai abonamentelor gratuite, deoarece sunt elevi care nu au nevoie de transport cu autobuzul, având domiciliul aproape de unitățile școlare la care învață.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Fondurile necesare pentru subvenția abonamentelor vor fi alocate de la bugetul local.

Pe de altă parte, Consiliul Local a respins un proiect similar inițiat de liberalul Tiberiu Avrămescu și care viza transportul gratuit pe autobuzele Publitrans pentru studenții de la universitățile din Pitești.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Andreea spune:

    Studentii de ce nu pot calatorii gratis cu autobuzul? Eleviii inca mai primesc alocatie si chiar e marita la 80 de lei /luna deci si-ar permite un abonament lunar. Dar noi, studentii nu avem nici un fel de venit si unii dintre noi chiar platim taxa de scolarizare , plus chirie. Noi studentii chiar avem nevoie de acest beneficiu. De ce faceti discriminare? De ce nu ne intindeti si noua o mana de ajutor?

  • Valentin spune:

    Reducerea la transportul elevilor este de 50%, nu este gratis , de unde a scos autorul articolului aceasta concluzie ?Va rog nu dezinformati.Asa era si pana in 2016 numai ca se platea abonamentul integral si se recuperau ulterior 50% din abonament.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3