New Profesional Consult 930 x 122

avertizări

TROIENE ÎN ARGEȘ. ATENȚIONARE OFICIALĂ

Troiene în Argeș. Atenționare oficială. Salvamont Argeș informează că, în urma ninsorilor din ultimele zile, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 15 centimetri, în foarte multe zone, din cauza viscolului, formându-se troiene chiar de 60-80 de centimetri.

Citiți și: A nins în Argeș!

”Această situație impune parcurgerea traseelor turistice montane din județul Argeș cu precauție, folosind echipament de iarnă complet, respectiv îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi și colțari pentru zonele în care s-a format gheață”, transmite Salvamont Argeș.

Iată recomandările salvamontiștilor argeșeni:

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

”Lanterna nu trebuie să lipsească din rucsac, mai ales că în această perioadă ziua este mult mai scurtă, noaptea fiind în creștere. Cei care abordează traseele montane trebuie să aibă experiență de iarnă în parcurgerea traseelor montane sau să fie însoțiți de astfel de persoane experimentate.

Nu recomandăm niciun circuit care să includă porțiuni din creasta principală a Făgărașului (bandă roșie), din cauză că în creastă sunt deja acumulări mari de zăpadă, care necesită o abordare alpină.

De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă sectorul deschis al Transfăgărășanului trebuie să aibă autoturismele echipate pentru iarnă, cu anvelope de zăpadă, lopată și antiderapant, deoarece suprafața carosabilului poate fi acoperită cu gheață.

Chiar dacă se intenționează doar parcurgerea fără oprire a șoselei, este indicat să existe în mașină încălțări și îmbrăcaminte de iarnă, pentru a face față unei eventuale situații când este nevoie de activitate în afara vehiculului (mânuirea lopeții sau ajutorarea șoferului pe portiunile înghețate).

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT.

De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 17:30 este deja întuneric, precizează Salvamont Argeș.

Pe de altă parte, în contextul avertizării cu cod galben de ninsori, lapoviță și ploaie (detalii, AICI) emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), utilajele Regiei Județene de Drumuri Argeș au intervenit permanent, cu utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant pentru asigurarea traficului rutier în bune condiții pe drumurile județene, transmite Consiliul Județean (CJ) Argeș, instituție în subordinea căreia se află Regia de Drumuri.

Potrivit sursei citate, există stocuri suficiente de antiderapant pentru fiecare district, iar utilajele angrenate în aceste acțiuni sunt pregătite să intervină ori de câte ori e necesar. (Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3