930 x122 grota rece

bârla

UN PROIECT PENTRU SIGURANȚA LOCALNICILOR DIN BÂRLA, RESPINS TOCMAI DE CEI CARE AU PRIMIT VOTUL ACESTOR CETĂȚENI

Duminică, 22 decembrie, a avut loc o ședință a Consiliului Local Bârla.

Citiți și: Anunț important! Se întâmplă în această localitate din județ

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi supuse votului afost cel referitor la majorarea cu 36720 lei a contractului de lucrări cu constructorul TOP DECON pentru realizarea parapetului de siguranță pe DC 137 (Teilor) în porțiunea de drum Croitoru – Dragomir Marian, din satul Bîrla. Proiectul a fost însă respins.

„Tronsonul acesta de drum reprezenta o mare problemă la fiecare ploaie rapidă, întrucât gospodăriile din zonă erau tot timpul inundate, așa cum se poate vedea în imaginile atașate. Pentru a rezolva problema inundațiilor de acolo, în 2018, împreună cu Consiliul Local din acea vreme, am hotărât să adâncim șanțul și să montăm podețe cu diametrul de 90 cm, începând cu acea zonă și până la scurgerea în râu. Intervențiile au generat modificarea proiectului de asfaltare, în sensul că acest șanț trebuia betonat pentru a nu se prăbuși asfaltul, iar adâncimea șanțului din punct de vedere al siguranței circulației, impunea montarea unui parapet, ceea ce a generat costuri suplimentare. Menționez că banii necesari achitării lucrărilor erau deja obținuți, prin mari eforturi, de la Guvernul României
Acest proiect care contribuie la siguranța cetățenilor a fost respins tocmai de cei care au primit votul de la acești cetățeni!
Voturi in Consiliul Local:
– împotrivă (Pană Alin, Nîrcu Marin, Ionilă Cosmina, Dragomir Daniela, Barbu Ion);
-abțineri (Voicu Nicolae, Albu Ilie);
– pentru (Ivan Adrian, Răceanu Adrian, Ghițulescu Rodica, Bădescu Alexandru, Bădescu Iulian, Neacșu Viorel).
Când am fost ales primar am înțeles ca sunt primarul tuturor cetățenilor comunei Bârla, am înțeles ca pentru dezvoltarea comunei trebuie făcută administrație și nu politica și asta voi face! Din păcate pentru unii dintre consilieri, lupta electorală nu s-a încheiat iar din acest motiv suferă tocmai cetățenii care i-au votat și nu pot sa nu mă întreb: este rea credință sau lipsa de experiența își spune cuvântul?

Citiți și: Argeș. Sute de hectare de teren, afectate de secetă

Din păcate, vom fi nevoiți să montăm acest parapet cu banii din taxe și impozite locale, fiind obligați prin lege să asigurăm corespunzător zona în cauză”, spune primarul Gică Voicu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90