New Profesional Consult 930 x 122

alocații pentru copii

UPDATE: GUVERNUL A AMÂNAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

UPDATE: Ordonanța de urgență a fost adoptată, termenul de intrare în vigoare a legii care stipulează dublarea alocațiilor de stat pentru copii fiind prorogat până 1 august 2020. 

Citiți și: Polițiștii ies în stradă. „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

Guvernul amână azi dublarea alocațiilor pentru copii. Hotărârea va fi luată în ședința de astăzi a Guvernului Orban, prin ordonanță de urgență.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Citiți și: Se decide lista posibililor miniștri din Cabinetul Ciucă

Conform proiectului de OUG inițiat de ministrul muncii, Violeta Alexandru, termenul de intrare în vigoare a legii care stipulează dublarea alocațiilor de stat pentru copii a fost prorogat până 1 august 2020.

Termenul de intrare în vigoare a legii va fi prorogat invocându-se de către Guvern lipsa momentan a resurselor financiare pentru aplicarea acesteia.

Amintim că pe 14 ianuarie 2020 președintele țării, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

În mod normal, odată promulgată de președinte, legea ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care este publicată în Monitorul Oficial. Încă din 10 ianuarie 2020, premierul Ludovic Orban a informat, însă, că după promulgarea legii, Guvernul va proroga (amâna) termenul de intrare în vigoare a acesteia, ceea ce se întâmplă astăzi.

Pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaților a votat favorabil, în calitate de for decizional, dublarea alocațiilor de stat pentru copii (AICI, subiectul pe larg).

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90