New Profesional Consult 930 x 122

alocații pentru copii

UPDATE: GUVERNUL A AMÂNAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

UPDATE: Ordonanța de urgență a fost adoptată, termenul de intrare în vigoare a legii care stipulează dublarea alocațiilor de stat pentru copii fiind prorogat până 1 august 2020. 

Citiți și: Anunțul serii! Cresc sau nu cresc alocațiile pentru copii? Ce se întâmplă

Guvernul amână azi dublarea alocațiilor pentru copii. Hotărârea va fi luată în ședința de astăzi a Guvernului Orban, prin ordonanță de urgență.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

Conform proiectului de OUG inițiat de ministrul muncii, Violeta Alexandru, termenul de intrare în vigoare a legii care stipulează dublarea alocațiilor de stat pentru copii a fost prorogat până 1 august 2020.

Termenul de intrare în vigoare a legii va fi prorogat invocându-se de către Guvern lipsa momentan a resurselor financiare pentru aplicarea acesteia.

Amintim că pe 14 ianuarie 2020 președintele țării, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

În mod normal, odată promulgată de președinte, legea ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care este publicată în Monitorul Oficial. Încă din 10 ianuarie 2020, premierul Ludovic Orban a informat, însă, că după promulgarea legii, Guvernul va proroga (amâna) termenul de intrare în vigoare a acesteia, ceea ce se întâmplă astăzi.

Pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaților a votat favorabil, în calitate de for decizional, dublarea alocațiilor de stat pentru copii (AICI, subiectul pe larg).

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90