NOR CURIER 930X122

alegeri

UPDATE: RĂZBOI POLITIC PENTRU ALEGEREA PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI

(UPDATE): PSD, prin vocea președintelui său, Marcel Ciolacu, anunță că Partidul Social Democrat și UDMR vor depune moțiune de cenzură ca reacție la asumarea de către Guvern în Parlament a răspunderii pentru proiectul de alegere a primarilor în două tururi de scrutin. Ciolacu spune că moțiunea va fi adoptată de Parlament și că Guvernul Orban va fi demis.

Citiți și: Azi, decizie crucială despre pensii

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune.

Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem: să nu ne cereți să promovăm un membru de partid în funcția de prim-ministru. Vom căuta ca propunerea noastră să fie alta decât un membru de partid din interiorul PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

Decizie pentru alegerea primarilor în două tururi. Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul care prevede schimbarea legislației electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, în loc de unul, așa cum este în prezent.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului: „Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi.

Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur. Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale, este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vremea să facem ce vor oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care încă sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie să ne asumăm acest risc, pentru că Guvernul are obligația de a interveni”.

Proiectul pentru modificarea legislației electorale a fost inițiat de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90