Donaris 930 x 122

autobuze

VEȘTI DESPRE ACHIZIȚIONAREA AUTOBUZELOR ELECTRICE ÎN PITEȘTI

Ministerul Lucrărilor Publice a lansat astăzi licitația pentru serviciile de informare și publicitate aferente proiectului de achiziție a unor autobuze electrice pentru Pitești (40 de mașini) și Târgu Mureș (32), inclusiv a unor stații de încărcare (11 cu încărcare rapidă și 40 cu încărcare lentă pentru Pitești).

Citiți și: Pitești: Un nou sens unic în oraș

Suma pusă în joc pentru aceste servicii de informare și publicitate este de circa 117.000 lei, fără TVA, dar valoarea proiectului este mult mai mare, de milioane de euro, fiind finanțart cu bani europeni. Ministerul este însă cel care face, în mod centralizat, achizițiile publice. Noile autobuze electrice vor avea o lungime de aproximativ 12 m și vor opera în Pitești cu prioritate pe rutele 3B, 2B, 7B, 7, 13B şi 13.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros. Autobuzele electrice vor fi echipate cu sisteme de frânare electrică recuperativă și înmagazinarea la bord a energiei recuperate, diagnoză, control și parametrizare prin rețeaua CAN (Controller Area Network).

Citiți și: Pitești. Gentea: „Este inadmisibil, nu tolerăm așa ceva!”

Până la 1 septembrie 2020 se primesc ofertele pentru aceste servicii de promovare și informare.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3