930 x122 grota rece

pasaj

PRIMĂRIA: LA TOAMNĂ SCĂPĂM DE INFERNUL DE LA PODUL VIILOR

Cornel Ionică, viceprimar al municipiului Piteşti, a anunţat astăzi că lucrările de construire a pasajului rutier aerian de la Podul Viilor (vezi foto 3 D) vor lua sfârşit în luna septembrie a anului în curs. În prezent se lucrează la finalizarea relocării reţelelor de utilităţi, la elementele de siguranţă aferente căii ferate din zonă şi la pilonii de susţinere a pasajului. Din cauza șantierului traficul auto în zonă este infernal.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

„Conform calculelor noastre, acest pasaj ar ajuta la fluidizarea cu 30% a traficului rutier din zonă. Va fi amenajat şi un sens giratoriu în intersecţia din capătul de jos al Căii Bucureşti și va mai fi construit şi podul nou peste râul Argeş… Prioritatea noastră este aceea de a fluidiza traficul în oraş.”, a spus Cornel Ionică.

În ceea ce priveşte viitorul nou pod (care va traversa atât râul Argeş, cât şi centura ocolitoare a oraşului şi care va „ieşi” în comuna Mărăcineni, aproape de Institutul de Cercetări Pomicole), acesta va fi cel mai mare din sud-estul Europei. Numai proiectarea costă 1, 5 milioane de lei, iar construirea în sine, alte 7 milioane. Podul va fi ridicat din fonduri europene.

Citiți și: Rută nouă de la Pitești spre o comună foarte importantă! Acum s-a anunțat

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3