930×122 CAPRA 5

cumpăna

BARAJUL_VIDRARU_DRUM_4

PÂRTIE DE SCHI ÎN ZONA VIDRARU-CUMPĂNA – CITEȘTE PROIECTUL!

Consiliul Judeţean Argeș pregătește un proiect privind dezvoltarea turistică a zonei Vidraru-Cumpăna, conducerea instituţiei sperând să obţină fonduri europene pentru materializarea lui. Proiectul are în vedere amenajarea zonei în scopuri turistice, respectiv pentru practicarea sporturilor de iarnã, drumeţii, agrement şi diversificarea serviciilor de primire turistică.

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Mai exact, în proiect sunt propuse următoarele: modernizarea drumului forestier de coronament de pe partea dreaptă a lacului de acumulare Vidraru, fost DN 7 D, de la baraj până la pârtia de schi (15, 7 km); alimentare cu apă (captare, tratare și stocare); reţea de distribuţie a apei potabile; reţea de canalizare a zonei turistice Lacul Vidraru–Cumpăna; staţie de epurare pentru apele uzate; construirea unei staţii de transfer a deşeurilor menajere, amplasată în aval de zona turistică respectivă; amenajarea unei pârtii de schi de categorie medie (cu pantă medie de 20%) pe traseul cota 1.328 de metri altitudine–zona turistică Lacul Vidraru-Cumpăna, de 900 de metri lungime, cu o diferenţă de nivel de 470 de metri și o suprafaţă de 4, 5 ha; dotarea pârtiei cu instalaţie de transport pe cablu de tip teleschi; amenajarea unui punct de informare și documentare turistică şi a unui centru salvamont.

Valoarea proiectului este de 16.000.000 lei.

Citiți și: Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90