EcoMoto 930×122

cristian gentea

VIDEO: CE AR ÎNSEMNA RENUNȚAREA LA PROIECTUL DE INFRASTRUCTURĂ CARE A ÎNCĂIERAT CL PITEȘTI DIN CAUZA CREȘTERII TARIFELOR LA APĂ

În conferința de presă organizată astăzi de Primăria Pitești, Cristian Gentea a explicat ce ar presupune renunțarea la proiectul de infrastructură care a încăierat Consiliul Local din cauza estimatelor creșteri ale tarifelor la Apă Canal.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

„Va trebui să dăm banii înapoi  dacă renunțăm la proiect”, a spus primarul

Conferința este transmisă LIVE AICI:

Citiți și: Ce s-a întâmplat în Lunca Argeșului întrece orice măsură! Nimeni nu se aștepta

 

 

Amintim că ultima ședință a CL Pitești au existat dezbateri aprins pe marginea proiectului de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014-2020” precum și a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului.

Este vorba despre un proiect care vizează mai multe localități din Argeș, cu o valoare totală de aproape 120 de milioane de euro, investițiile din Pitești urmând să se ridice la aproape 90 de milioane de euro, fără TVA, contribuția municipiului la acest proiect finanțat cu bani europeni urmând a fi de 1,7 milioane de euro, fără TVA.

Proiectul în cadrul căruia ar urma să fie fi reabilitate mai multe rețele din Pitești și care ar extinde rețeaua de apă și canalizare din municipiu a ridicat o serie de obiecții cu privire la costul ridicat al investiției  – care ar  împovăra consumatorul final, pentru că, potrivit unor calcule avansate în ședință, în 4 ani ar duce la o creștere substanțială a tarifelor suportate de piteșteni cu 50-70%.

Proiectul a fost, în cele in urmă, retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Pitești. Video, AICI!

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90