Donaris 930 x 122

china

(VIDEO) DELEGAȚIE CHINEZĂ ÎN MIOVENI

Delegație chineză în Mioveni. Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar în România al Republicii Populare Chineze, a făcut astăzi o vizită de câteva ore în oraşul Mioveni. La ora 12, ambasadorul Chinei a fost primit la sediul Primăriei de primarul Ion Georgescu, de viceprimarul Aurel Costache, de vicepreședintele Consiliului Județean Ion Mînzînă şi de senatorul Șerban Valeca.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Ulterior, delegaţia s-a deplasat pe şantierul viitorului nou spital din Mioveni, spital în care va funcționa și un centru de medicină tradiţională chineză.

De aici, delegaţia s-a deplasat la Centrul Cultural Mioveni, gazdă pentru deschiderea oficială a cursurilor de limba și cultura chineză și pentru vernisajul expoziției de fotografie “Chinese Story 2016” (expoziție care va putea fi vizitată gratuit până pe 15 noiembrie 2016).

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

La eveniment au participat şi Song Shaofeng, director al Institutului “Confucius” al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu, inspectorul şcolar Daiana Toboiu, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș, George Caval, reprezentanți ai școlilor din județ în care se organizează cursuri de limba chineză, consilieri locali, consilieri județeni, reprezentanți ai administrației publice județene, elevi cursanți din cadrul proiectului “Școala de chineză”, membrii asociației ChinaRo și reprezentanți ai Institutului “Confucius” din Sibiu.

Cu această ocazie, primarul Ion Georgescu i-a oferit Elizei Tudor, care a reprezentat județul Argeș la cea de-a noua ediție a concursului ”Podul chinezesc” – faza internațională (concurs organizat de Institutul Confucius China (Hanban) şi desfășurat în Kunming, provincia Yunnan – China), o diplomă de merit pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului oraşului și rezultatele obținute la concurs.

În deschiderea și la încheierea evenimentului, elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduță”, clasa “Confucius” Deva, au susținut un recital de muzică şi dansuri tradiţionale chinezeşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90