930 x122 grota rece

ion georgescu

(VIDEO) MIOVENIUL E ÎN SĂRBĂTOARE

Mioveniul e în sărbătoare. Joi, 29 iunie 2017, s-a dat startul Zilelor Orașului Mioveni. Primul eveniment de pe ordinea de zi a fost primirea oficială a delegațiilor din localitățile înfrățite.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Primirea a avut loc la sediul Primăriei Mioveni, acolo unde gazde au fost primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache şi secretarul Ionuţ Badea. Este vorba de delegații din Istra (Rusia), Salamina (Grecia), Petrich (Bulgaria) și Scoreni şi Măgdăceşti (Republica Moldova).

A urmat apoi deplasarea la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, locul în care oficialii au participat la hramul sfântului lăcaş. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Seara au fost programate deschiderea oficială şi lansarea monografiei „Mioveni – Argeș: Din trecutul și prezentul unui oraş de viitor”.

Lucrarea a  fost scrisă de un grup de cercetători argeșeni (dr. Leontin Stoica, dr. Cornel Popescu, dr. Iulian Boţoghină, dr. George Ungureanu, dr. Marius Cârjan şi Radu Aurel).

Astăzi, 30 iunie, Zilele orașului au continuat la Centrul Cultural Mioveni cu lansarea volumul „Paşi pe cale“, de Adina Oprescu, cu premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele județene și naționale, precum şi a sportivilor care au obținut rezultate deosebite la campionatele și competițiile interne și internaționale.

Premierea a fost făcută de primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache şi de directorul Uzinei Vehicule Dacia, Christophe Dridi.

Tot astăzi, în prezenta oficialităţilor locale şi judeţene, a parlamentarilor de Argeş şi a reprezentanţilor delegaţiilor străine, a avut loc sfinţirea construcţiei viitorului nou spital din Mioveni.

Programul Zilelor Oraşului Mioveni va continua în Centrul Civic diseară, de la ora 18, cu spectacolul susţinut de Fanfara Centrului Cultural Judeţean Argeş, iar de la ora 20 pe Stadionul Orășenesc va avea loc finala Cupei României la fotbal faza judeţeană, dintre AS Colibași și AS Bradu.

Reamintim că Mioveniul este gazdă pentru toți cei care vor să sărbătorească în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017 Zilele Orașului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90