930 x122 grota rece

VIDEO: SCHIMB DE NOAPTEA MINȚII. PRIMĂRIA VREA SĂ DEA UN TEREN DE 170 MP LÂNGĂ PĂDUREA TRIVALE UNUI CUNOSCUT OM DE AFACERI

E uluitor cum, la final de mandat, pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești intră, în mare grabă, rapoarte privind aprobarea unor schimburi imobiliare cu multe semne de întrebare.

Miercuri, ePitești.ro relatat că pentru a obține un teren de 174 mp în centrul Piteștiului, pe strada Victoriei, la numărul 48, dezvoltatorul imobiliar Maia Victoriei Residence, firma familiei Rădulescu, a propus Primăriei Pitești să dea la schimb două garsoniere confort redus, de 15,59 mp, și respectiv  16,86 mp, situate în Războieni/respectiv Trivale, iar comisia de specialitate din cadrul Primăriei a considerat că schimbul ar fi OPORTUN, astfel că proiectul intră cu acest aviz pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Pitești de  joi, 13 august 2020 (amănunte, AICI).

Odată cu el, în ședința de astăzi va fi supus votului și raportul cu privire la un alt schimb interesant  de imobile, pentru care comisia de specialitatea din cadrul Primăriei propune, de asemenea, aprobarea.

Primăria vrea să dea 171 de metri pătrați pe care se află și o parcare pe nu se știe ce

Concret Primăria Pitești vrea să dea un teren de 171 mp  aparținând  domeniului Public al municipiului Pitești aflat în Strada Frasinului, la nr 23, chiar la marginea pădurii Trivale, societății comerciale A&D Activ Partener SRL, firma omului de afaceri Dănuț Gabriel Ambrosie, patronul brutăriei Pati-Pan Mariano, care funcționează în imediata vecinătate, la schimb cu CEVA, nu se știe exact exact ce, pentru că în documentul înaintat de omul de afaceri se arată „am putea să vă oferim un imobil de genul teren/apartament/garsonieră”.

 

Video: terenul se află la capătul aleii ce urcă din Pădurea Trivale

Formularea „un imobil de genul teren/apartament/garsonieră” e preluată și  în rapotul amintit semnat deja de majoritatea membrilor comisiei – Dănuț Teodorescu (președinte), Contantin Balcan, Cristian Costache, Mirela Ciobanu și Roxana Șamotă, raport față de care au existat doar două abțineri (Iulian Chiriță și Valentina Neagu).

Mai exact comisia e acord cu schimbul, deși nu se știe exact ce anume va primi municipalitatea la schimb.

Rapiditatea cu care comisia consideră oportun schimbul e cu atât mai uimitoare cu cât pe terenul respectiv  –  domeniu public – se află o parcare (pe lângă un chioșc și două foraje/izvoare nefuncționale).

 

 

Singurul argument invocat de comisie în favoarea schimbului este numărul mare de solicitări pentru unități locative pe care-l înregistrează Primăria, comisia explicând că ar fi benefic un schimb prin care să se obțină o unitate locativă de aceeași valoare cu terenul.

Totuși, în raport nu apare nici valoarea terenului și nici valoarea apartamentului/garsonierei  sau ce-o avea de dat la schimb omul de afaceri.

Preconizatul schimb e atât de puțin transparent încât ridică semne de întrebare majore. Și nu doar nouă! Dovadă, cele două abțineri cu privire la acest proiect.

„Și abținerea e tot cam un vot împotrivă”

Am încercat să aflăm chiar de la funcționarii care s-au abținut să-și pună semnătura pe acest document ce anume i-a determinat să rămână rezervați.

Nu trebuie să-mi justific soluția dată. Puteam să zic da, puteam să zic nu, puteam să mă abțin. Așa am considerat, că trebuie să mă abțin . Oricum, raportul a trecut, nu cred că e vreo problemă. Și fără abținerea mea, tot la fel era, deci nu schimbă cu nimic situația”, a declarat, contactată de ePitești.ro,  Valentina Neagu (foto), șef serviciu Primăria Pitești.

„Este opțiunea mea să mă abțin. Nu pot să vă spun de ce. Consider că nu este oportun….Din punctul meu de vedere nu este oportun acest schimb. Și abținerea e tot cam un vot împotrivă”, a declarat, pentru ePitești, Iulian Chiriță (foto).

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90