New Profesional Consult 930 x 122

zilele piteștiului 2019

ZILELE PITEȘTIULUI 2019. PRIMĂRIA DĂ IAR ZECI DE MII DE EURO

Zilele Piteștiului 2019. Primăria dă iar zeci de mii de euro. Primăria se pregătește pentru ediția cu numărul 27 a manifestării Zilele municipiului Pitești. În acest an, în luna mai, se împlinesc 631 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Citiți și: TRUPĂ CELEBRĂ CONCERTEAZĂ LA ZILELE MUNICIPIULUI PITEȘTI

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi aprobat în următoarea ședință ordinară în plen a Consiliului Local Pitești, devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea evenimentului este de 410.000 de lei. Adică 87.234 de euro la cursul de astăzi.

Din această sumă, cei mai mulți bani, 325.000 de lei (69.148 de euro), vor fi alocați pentru cheltuielile ”ocazionate de organizarea manifestărilor social, artistice, culturale și sportive”.

Pentru cheltuieli neprevăzute vor fi alocați 12.000 de lei. Alți 50.000 de lei vor fi pentru cheltuielile de masă și cazare ale delegațiilor oficiale care vor fi prezente la eveniment.

Tot din suma alocată Zilelor Piteștiului vor fi acordate și premiile pentru concursul ”Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din municipiul Pitești”.

Finanțarea cheltuielilor se va face din ”bugetul aprobat cu această destinație al Centrului Cultural Pitești, de la bugetul local, din sume provenite, în principal, din sponsorizări”.

Este la ordinea zilei ca municipalitatea să aloce zeci, sute de mii de euro pentru evenimente organizate în oraș. De exemplu, pentru Simfonia Lalelelor 2019 devizul estimativ de cheltuieli este de 116.000 de euro. Astfel de manifestări sunt binevenite, dar sumele alocate sunt mari în condițiile în care Piteștiul duce o lipsă acută de investiții. Unde sunt investițiile? Pe hârtie?

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90