EcoMoto 930×122

consiliul judetean

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL, CELEBRATĂ ÎN PIAȚA “VASILE MILEA”

Ziua Imnului Național, celebrată în Piața “Vasile Milea”. În Piața “Vasile Milea” din municipiul Pitești a fost celebrată astăzi Ziua Imnului Național, eveniment care se sărbătorește în întreaga țară începând din 18 mai 1998.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

La ceremonial au participat, alături de publicul piteștean, preşedintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Cristina Stocheci, Laurențiu Zidaru, viceprimar al Piteștiului, consilieri județeni și locali, precum și reprezentanții instituțiilor publice argeșene.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de către Fanfara ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș. Au urmat oficierea unei slujbe religioase, prezentarea semnificației momentului de către directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, mesajul prefectului Emilian Dragnea şi un program de cântece patriotice susţinut de Corul Veteranilor „Mihai Viteazul”. În încheiere, toți cei prezenți au intonat Imnul Național în acordurile Fanfarei.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Pe 29 iulie 1848, “Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Conţinutul profund patriotic şi naţional al poeziei a fost de natură să însufleţească numeroasele adunări ale militanţilor paşoptişti pentru drepturi naţionale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn ”o adevărată Marsilieză românească”.

Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, ”Deşteaptă-te române!” a fost ales imediat după decembrie 1989 drept Imnul Naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

Conform Constituţiei României, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3